panets de llet
panets de llet
el pa de llet és una pa lleugerament dolç i que té com a característica que es fa amb llet en comptes d'aigua. Té moltes variants, des del que està només una mica enriquit (és tou, flonjo i suau de gust) al més enriquit (també tou i flonjo però d'aspecte més groc i amb gust tirant a abrioixat)
aquesta seria una recepta de les més enriquides, amb forma de panets rodonets:
(personalment m'agrada més per ocasions especials, com ara una festa d'aniversari, per fer mini-entrepans salats)
PANETS DE LLET DEL PETER REINHART
500 gr farina (meitat panificable, meitat força)
300 ml llet
40 gr mantega
40 gr sucre
1 ou
10 gr sal
10 gr llevat fresc
ou batut per pintar-los
- unir els ingredients i amassar
- posar la massa en un bol untat amb oli, tapar amb film transparent i deixar fermentar fins que dobli el seu volum (1,5-2 hores aproximadament)
- dividir la massa en porcions iguals i donar forma
- col·locar en una safata de forn amb paper vegetal i tapar amb un drap, deixar fermentar una hora més
- pintar amb l'ou batut i coure al forn encès a dalt i a baix i a 200ºC durant 15 minuts
i aquí una recepta menys enriquida, amb la forma típica de barretes del pa de llet:
(aquesta m'agrada més pels esmorzars o berenars dels nens)
PANETS DE LLET DEL XAVIER BARRIGA
500 gr farina panificable
280 ml llet
25 gr mantega
40 gr sucre
20 gr de llet en pols
10 gr sal
10 gr llevat fresc
un ou batut per pintar-los
- unir els ingredients i amassar
- tallar en porcions de 70 gr, donar forma de bola i deixar reposar tapades uns 20-25 minuts
- donar forma de barretes i deixar fermentar tapades fins que doblin el seu volum
- pintar amb ou, fer els talls i coure al forn a 200ºC durant uns 15 minuts
- deixar refredar damunt d'una reixeta
aquesta segona recepta és ideal per fer-la amb els peques!
la massa no és tan enganxifosa com la primera, els meus nens han disfrutat molt fent les barretes!!
aquesta seria una recepta de les més enriquides, amb forma de panets rodonets:
(personalment m'agrada més per ocasions especials, com ara una festa d'aniversari, per fer mini-entrepans salats)
PANETS DE LLET DEL PETER REINHART
500 gr farina (meitat panificable, meitat força)
300 ml llet
40 gr mantega
40 gr sucre
1 ou
10 gr sal
10 gr llevat fresc
ou batut per pintar-los
- unir els ingredients i amassar
- posar la massa en un bol untat amb oli, tapar amb film transparent i deixar fermentar fins que dobli el seu volum (1,5-2 hores aproximadament)
- dividir la massa en porcions iguals i donar forma
- col·locar en una safata de forn amb paper vegetal i tapar amb un drap, deixar fermentar una hora més
- pintar amb l'ou batut i coure al forn encès a dalt i a baix i a 200ºC durant 15 minuts
i aquí una recepta menys enriquida, amb la forma típica de barretes del pa de llet:
(aquesta m'agrada més pels esmorzars o berenars dels nens)
PANETS DE LLET DEL XAVIER BARRIGA
500 gr farina panificable
280 ml llet
25 gr mantega
40 gr sucre
20 gr de llet en pols
10 gr sal
10 gr llevat fresc
un ou batut per pintar-los
- unir els ingredients i amassar
- tallar en porcions de 70 gr, donar forma de bola i deixar reposar tapades uns 20-25 minuts
- donar forma de barretes i deixar fermentar tapades fins que doblin el seu volum
- pintar amb ou, fer els talls i coure al forn a 200ºC durant uns 15 minuts
- deixar refredar damunt d'una reixeta
aquesta segona recepta és ideal per fer-la amb els peques!
la massa no és tan enganxifosa com la primera, els meus nens han disfrutat molt fent les barretes!!
ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: ds. juny 14, 2014 7:12 pm, en total s’ha editat 6 vegades.
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: panets de llet
Caram, quina pinta!
M'apunto la recepta tot i que no he sabut mai on comprar la "farina força"...
M'apunto la recepta tot i que no he sabut mai on comprar la "farina força"...
Redescobrint-me a mi mateixa gràcies a les meves TRES filles!
Re: panets de llet
Carai quina pinta tenen !!! Gràcies per compartir-ho
Lila, la farina de força la trobaràs fins i tot ara al Mercadona
Lila, la farina de força la trobaràs fins i tot ara al Mercadona
Vivint una vida d'aventura amb tres fills
Re: panets de llet
Lila, com et diuen, al Mercadona en tenen bé de preu. Al Caprabo n'he vist però més cara. I en botigues de coses a granel que tinguin farines (a Barcelona n'hi ha unes quantes).
Re: panets de llet
Gràcies per la recepta! A casa ens agrada el pa de llet, però no ens mola massa comprar brioixeria industrial... A veure si m'animo!!!
Re: panets de llet
quina pinta!!
segur que la faig! je je je
segur que la faig! je je je
Re: panets de llet
mmmmmmmmmmmmmmmmm, me'ls menjaria ara mateix! quina bona cara que fan! aquest cap de setmana provaré de fer-ne, ja us explicaré. merci per compartir la recepta, geniaaal!
Re: panets de llet
jo també els probaré!!!! a la meva filla li encaten els panets de llet i aquests semblen deliciosos!!!
Re: panets de llet
Nima ha escrit: Lila, la farina de força la trobaràs fins i tot ara al Mercadona
Gràcies!
A veure si m'animo demà a la tarda i fem un "taller" amb la meva filla gran!
Ametista, la foto que has posat són de panets que has fet tu? Perquè han quedat espectaculars!
Redescobrint-me a mi mateixa gràcies a les meves TRES filles!
Re: panets de llet
Ametista, ara mateix tinc la massa fermentant, però m'ha quedat força enganxifosa, és així com ha de quedar?
Re: panets de llet
nurdeu sí que queda una mica enganxifosa, sí.......si quan facis els panets veus que et costa de donar-los forma pel pròxim cop (si repetiu!) pots provar de rebaixar una mica la llet (a 300 ml per exemple) i/o assegurar-te que poses un ou mitjanet (de 55-60 gr. aproximadament)
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: panets de llet
Ametista, QUÈ BONS!!!!!!! Han quedat súper bé!!! l'únic problema que m'han quedat un pèl grossos, el pròxim cop quedaran molt millor!!!
Re: panets de llet
Ei hola, moltes gràcies, per la recepta, demà provaré de fer-els, als meus fills els hi agraden molt, espero que els que faci jo, també.
Re: panets de llet
nurdeu que bé que us hagin agradat!!
és que estan bons, eeeh? són un perill!
no has fet fotos?
aral ja veuràs com triomfes!!!
lila la foto hi fa molt, eh? els que van quedar més bé davant i la resta al darrere una mica borrosos (amb tota la intenció)
és que estan bons, eeeh? són un perill!
no has fet fotos?
aral ja veuràs com triomfes!!!
lila la foto hi fa molt, eh? els que van quedar més bé davant i la resta al darrere una mica borrosos (amb tota la intenció)
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: panets de llet
bon dia! ahir la tarda vaig provar de fer els pans de llet, i tinc molts dubtes. Potser tu ametista que ets una crac amb el tema em podries ajudar...
1. el llevat fresc el tires directament o s'ha de desfer amb alguna cosa?
2. la mantega la fons o la tires sencera?
3. un cop ha reposat la massa, per donar forma als panets... se'm quedava tot enganxat a les mans. Em vaig untar les mans amb oli, però com veureu a la foto... no m'han sortit gaire rodons
us passo una foto pq els pugue veure, no tenen la mateixa pinta que els de l'ametista però de debò que és fàcil de fer i de gust són boníssims!
aviam si a la propera em surten millor!
1. el llevat fresc el tires directament o s'ha de desfer amb alguna cosa?
2. la mantega la fons o la tires sencera?
3. un cop ha reposat la massa, per donar forma als panets... se'm quedava tot enganxat a les mans. Em vaig untar les mans amb oli, però com veureu a la foto... no m'han sortit gaire rodons
us passo una foto pq els pugue veure, no tenen la mateixa pinta que els de l'ametista però de debò que és fàcil de fer i de gust són boníssims!
aviam si a la propera em surten millor!
Re: panets de llet
Ametista ja tinc la farina força però ara tinc UN MUNT DE DUBTES!!! Puc reduir les quantitats de tota la recepta a la meitat?? És que pel que veig us surten molts i no sé si a casa ens donarà temps a gastar-los... quan duren tovets i en bones condicions?
Aquesta tarda ho provo (ai ai ai...)
Aquesta tarda ho provo (ai ai ai...)
Re: panets de llet
sí que pots reduir tots els ingredients a la meitat! (tot i que l'ou potser serà difícil)
si els guardes ben tapadets et duraran uns dies (dins d'un tupper hermètic, en una bossa de plàstic...) però aniran assecant-se, el millor és congelar-los! així quan en necessites treus els que vols i amb un toc de microones queden com acabats de fer
si els guardes ben tapadets et duraran uns dies (dins d'un tupper hermètic, en una bossa de plàstic...) però aniran assecant-se, el millor és congelar-los! així quan en necessites treus els que vols i amb un toc de microones queden com acabats de fer
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: panets de llet
Ametista ja estan fets però he tingut un parell de problemes: no tenia llevat fresc i li he posat de sobre (la mateixa quantitat), i quan he anat a deixar fermentar la massa tapada amb film de plàstic he vist que no en tenia i l'he tapat amb un drap. El resultat és que la massa no m'ha pujat gens ni mica Per quin dels dos motius creus que ha estat, o potser és que no ho he amassat gaire? tu quan estona ho amasses? ho amasses a ma?
La resta de la recepta l'he feta al peu de la lletra però com la massa no ha pujat m'han sortit només 8 panets. Els he fet al forn però m'han quedat com pa normal. La pinta i l'olor és molt bona però cada panet pesa molt!! Els hem tastat i estan bons però em fa por que no siguin indigestos...
Queda confirmat que soc un desastre alguna suggerència per la propera vegada (és que soc massoca )
La resta de la recepta l'he feta al peu de la lletra però com la massa no ha pujat m'han sortit només 8 panets. Els he fet al forn però m'han quedat com pa normal. La pinta i l'olor és molt bona però cada panet pesa molt!! Els hem tastat i estan bons però em fa por que no siguin indigestos...
Queda confirmat que soc un desastre alguna suggerència per la propera vegada (és que soc massoca )
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 0 visitants
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |