TR2 octubre-formatge
TR2 octubre-formatge
i l'ingredient del mes d'octubre és:
FORMATGE!
de qualsevol tipus, eh? emmental, gruyère, mozzarella, feta, parmesà, gouda, grana padano, ricotta, mascarpone, philadelphia, brie, camembert, gorgonzola, havarti, cheddar, idiazabal, mató, provolone, roquefort, cabrales, manxego, de burgos, de Maó...
a veure si fem un bon recull de receptes de pastissos de formatge, que m'encanten
però no només això, ehhh! també podem fer: amanides, soufflé, fondue, croquetes, rissotos, galetes salades, gelats, quiches, muffins, tiramisú, pastissos salats, farcits, gratinats, broquetes, torrades i montaditos, salses per amanides, carn, pasta, ...IMAGINACIÓ AL PODER!
i a veure qui s'anima a fer...formatge!!!
i per les que estem a dieta, recordar que hi ha formatges 0% .......ínsipids, ja ho sé, però algo farem
AU, A CUINAAAAR!!!
FORMATGE!
de qualsevol tipus, eh? emmental, gruyère, mozzarella, feta, parmesà, gouda, grana padano, ricotta, mascarpone, philadelphia, brie, camembert, gorgonzola, havarti, cheddar, idiazabal, mató, provolone, roquefort, cabrales, manxego, de burgos, de Maó...
a veure si fem un bon recull de receptes de pastissos de formatge, que m'encanten
però no només això, ehhh! també podem fer: amanides, soufflé, fondue, croquetes, rissotos, galetes salades, gelats, quiches, muffins, tiramisú, pastissos salats, farcits, gratinats, broquetes, torrades i montaditos, salses per amanides, carn, pasta, ...IMAGINACIÓ AL PODER!
i a veure qui s'anima a fer...formatge!!!
i per les que estem a dieta, recordar que hi ha formatges 0% .......ínsipids, ja ho sé, però algo farem
AU, A CUINAAAAR!!!
ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: dl. oct. 03, 2011 10:45 pm, en total s’ha editat 1 vegada.
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR2 octubre-....
índex de receptes
pizza de mozzarella (Ramtri)
Mac&Cheese (Momo)
fondue de formatge (muc)
pastís de formatge i xocolata (Danu)
flam de formatge fresc versió light (ametista)
pa de formatge fresc (ametista)
muffins de formatge i gall d'indi (Danu)
macarrons amb espinacs i formatge (ninoneta)
rissotto amb formatge manxego i pernil salat (tolinso)
mossegades de carbassó i cheddar (edae)
flam de formatge (Hèlia)
pastís de formatge (tolinso)
pastís de formatge (Hèlia)
tiramisú (Hèlia)
pastís de formatge (Danu)
pizza de mozzarella (Ramtri)
Mac&Cheese (Momo)
fondue de formatge (muc)
pastís de formatge i xocolata (Danu)
flam de formatge fresc versió light (ametista)
pa de formatge fresc (ametista)
muffins de formatge i gall d'indi (Danu)
macarrons amb espinacs i formatge (ninoneta)
rissotto amb formatge manxego i pernil salat (tolinso)
mossegades de carbassó i cheddar (edae)
flam de formatge (Hèlia)
pastís de formatge (tolinso)
pastís de formatge (Hèlia)
tiramisú (Hèlia)
pastís de formatge (Danu)
ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: dc. gen. 11, 2012 2:13 pm, en total s’ha editat 14 vegades.
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR2 octubre-....
NYAM NYAM NYAM!!!!
per un dia potser no passarà res...
ametista ha escrit:i per les que estem a dieta, recordar que hi ha formatges 0% .......ínsipids, ja ho sé, però algo farem
per un dia potser no passarà res...
Re: TR2 octubre-....
Ametista, per començar puc posar la recepta que vaig posar en l'anterior edició.
MAC&CHEESE
Ingredients:
320 gr. de macarrons
20gr. de mantega o 2 cullerades d’oli
1 cullerada de farina
200ml de llet
300gr. de Cheddar
Sal i pebre
Preparació:
Tallem el Cheddar a trossets molt petits o el ratllem.
En una olla amb aigua, sal i una mica d’oli hi bullim els macarrons.
En una caçoleta hi posem la mantega o l’oli (depèn de com us agradi més fer la bexamel) i la farina. Fregim una mica la farina perquè perdi el gust. Afegir la llet i un polsim de sal i remenar que no faci grumolls. Apagar el foc, afegir el formatge i remenar bé fins que es desfaci. Un cop tinguem els macarrons fets ho barregem amb la pasta. Ho servim al plat i ho empolsimem de pebre i sal Maldon.
Bon profit!
MAC&CHEESE
Ingredients:
320 gr. de macarrons
20gr. de mantega o 2 cullerades d’oli
1 cullerada de farina
200ml de llet
300gr. de Cheddar
Sal i pebre
Preparació:
Tallem el Cheddar a trossets molt petits o el ratllem.
En una olla amb aigua, sal i una mica d’oli hi bullim els macarrons.
En una caçoleta hi posem la mantega o l’oli (depèn de com us agradi més fer la bexamel) i la farina. Fregim una mica la farina perquè perdi el gust. Afegir la llet i un polsim de sal i remenar que no faci grumolls. Apagar el foc, afegir el formatge i remenar bé fins que es desfaci. Un cop tinguem els macarrons fets ho barregem amb la pasta. Ho servim al plat i ho empolsimem de pebre i sal Maldon.
Bon profit!
Re: TR2 octubre-formatge
Ooooooooooooooo ametista! formatge! m'encanta!!!! ara a veure que posem de recepta....
Els mac&chesse els tinc pendents de fer ja de l'altre taller! fan molt bona pinta.
Els mac&chesse els tinc pendents de fer ja de l'altre taller! fan molt bona pinta.
- tolinso
- :: dinosaure
- Entrades: 5961
- Membre des de: dv. maig 09, 2008 9:41 pm
- Ubicació: Philadelphia, EEUU
Re: TR2 octubre-formatge
La Julia es addicta als mac&cheese (no podia ser d'altra manera sent yankee ) jejejeje
a mi tambe m'encanta el formatge... mmmmm
i ara ja tinc excusa per fer el pastis de formatge que fa mesos que vull fer i no trobo el moment Pero em falten els ingredients encara... o sigui que aviat
a mi tambe m'encanta el formatge... mmmmm
i ara ja tinc excusa per fer el pastis de formatge que fa mesos que vull fer i no trobo el moment Pero em falten els ingredients encara... o sigui que aviat
Re: TR2 octubre-formatge
Ohhh formatge! Mmm!
No tinc la foto ja que la recepta la vaig fer un dia de setembre, però com que la tornaré a repetir aviat, us deixo la recepta i la foto la penjo el pròxim cop que caigui la: FONDUE DE FORMATGE
Per a 4 persones (o 200 g de formatge per persona)
800 g de formatge repartit (per exemple) en:
- 250 g de Gruyère
- 250 g d'Emmental
- 200 g d'Appenzeller
- 100 g de Bergkäse suau
4 culleradetes de midó de blat de moro
400 ml de vi blanc sec
1 all
pa amb crosta
- Ratlleu els formatges i afegiu-hi e midó i barregeu-ho.
- Fregueu la cassola (caquelon) amb all i poseu-la al foc. Aboqueu-hi el vi.
- Quan comenci a fer bombolletes, afegiu-hi la barreja de formatges i abaixeu el foc.
- Heu de remenar TOTA l'estona fins que el formatge s'hagi desfet. La millor manera de fer-ho és com si volguéssiu fer vuits al fons de la cassola.
Si la fondue és massa espessa, afegiu-hi una mica més de vi. Si se us "talla", desfeu una mica de midó en vi blanc i afegiu-ho, remenant-ho fent "vuits".
Es pot substituir el vi per suc de poma.
Mireu d'encendre el "rechaud" (ara no em surt la paraula en català, perdoneu! la flama petita que va sota la fondue) una estona abans perquè sigui ben calent quan hi poseu la cassola a sobre i el formatge no es refredi gaire.
Apa, que aprofiti!!
Des d'Alemanya,
muc
No tinc la foto ja que la recepta la vaig fer un dia de setembre, però com que la tornaré a repetir aviat, us deixo la recepta i la foto la penjo el pròxim cop que caigui la: FONDUE DE FORMATGE
Per a 4 persones (o 200 g de formatge per persona)
800 g de formatge repartit (per exemple) en:
- 250 g de Gruyère
- 250 g d'Emmental
- 200 g d'Appenzeller
- 100 g de Bergkäse suau
4 culleradetes de midó de blat de moro
400 ml de vi blanc sec
1 all
pa amb crosta
- Ratlleu els formatges i afegiu-hi e midó i barregeu-ho.
- Fregueu la cassola (caquelon) amb all i poseu-la al foc. Aboqueu-hi el vi.
- Quan comenci a fer bombolletes, afegiu-hi la barreja de formatges i abaixeu el foc.
- Heu de remenar TOTA l'estona fins que el formatge s'hagi desfet. La millor manera de fer-ho és com si volguéssiu fer vuits al fons de la cassola.
Si la fondue és massa espessa, afegiu-hi una mica més de vi. Si se us "talla", desfeu una mica de midó en vi blanc i afegiu-ho, remenant-ho fent "vuits".
Es pot substituir el vi per suc de poma.
Mireu d'encendre el "rechaud" (ara no em surt la paraula en català, perdoneu! la flama petita que va sota la fondue) una estona abans perquè sigui ben calent quan hi poseu la cassola a sobre i el formatge no es refredi gaire.
Apa, que aprofiti!!
Des d'Alemanya,
muc
Re: TR2 octubre-formatge
Ara penso que no sé si trobareu Bergkäse a Catalunya! O bé feu més quantitat dels altres tres, o hi poseu un altre formatge. Hi ha gent que hi posa Havarti, per fer-la més suau. Altres fan servir Bergkäse més curat per fer-la més forta... De fet, això de les mides, he posat la que faig jo, però tothom té les seves mides segons si es vol més forta o menys. És qüestió de provar-ho...
Re: TR2 octubre-formatge
mmm, fondue de formatge! no n'he fet mai a casa, algun dia caurà!!!
(més endavant, clar...potser el 2012... )
per cert muc, quan tinguis la foto edita el missatge de la recepta per posar-la, així estarà tot juntet!! gràciesssssssssssss!!!
(més endavant, clar...potser el 2012... )
per cert muc, quan tinguis la foto edita el missatge de la recepta per posar-la, així estarà tot juntet!! gràciesssssssssssss!!!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR2 octubre-formatge
Mare meva, us podeu creure que estava mirant el post de setembre pensant: "però que encara no han posat l'ingredient???" M'estava mossegant les ungles!!! Jajajaja
Bueno!! Us poso una recepta que vaig fer fa poc És que ara fotografio molts plats jajaja!
PASTÍS DE FORMATGE I XOCOLATA
Ingredients:
Per la base:
- Uns 200 grams de galetes Digestive o galetes Maria (normals o amb xocolata).
- 150 gr de mantega, desfeta uns segons al microones.
- Un xorret de licor opcional (d'ametlles, crema catalana...), o llet.
Per la masa:
- 300 gr de xocolata Fondant.
- Dues terrines de formatge Philadelphia (jo vaig posar light). Són uns 400 grams.
- Aproximadament 200 gr de llet condensada.
- 6 làmines de gelatina neutra.
Preparació:
- Ficar en remull amb aigua freda o llet les làmines de gelatina, durant uns 5 minuts.
- Mentres tant, triturar les galetes amb la mantega desfeta. Es pot fer amb un robot de cuina o manualment.
- Estendre mantega o una mica d'oli pel fons d'un motlle de tarta, ficar farina, girar el motlle i donar uns copets perquè caigui la que no es quedi enganxada. Després, estendre la galeta pressionant; també una mica pels cantons. Reservar a la nevera.
- En un bol, barrejar bé la llet condensada, el formatge i el licor si es vol.
- Escalfar sense que arribi a bullir la gelatina ja tova amb l'aigua/llet, removent, fins que la gelatina es disolgui. Afegir al bol y barrejar.
- Trossejar la xocolata i desfer-la al bany maria. Després, vesar-la al bol amb la resta de la masa y barrejar bé.
- Passar la masa al motlle, a sobre de la pasta de galeta, i reservar fins que es refredi.
- Quan es refredi, ficar unes hores a la nevera. Es pot adornar amb fideus de xocolata, sucre glass...
També vaig fer fa poc pastís de formatge a seques, però no acabo de trobar la meva recepta... o em semblen insípides, o la consistència no em convenç... a veure si aqui trobo una que m'enamori!!
Bueno!! Us poso una recepta que vaig fer fa poc És que ara fotografio molts plats jajaja!
PASTÍS DE FORMATGE I XOCOLATA
Ingredients:
Per la base:
- Uns 200 grams de galetes Digestive o galetes Maria (normals o amb xocolata).
- 150 gr de mantega, desfeta uns segons al microones.
- Un xorret de licor opcional (d'ametlles, crema catalana...), o llet.
Per la masa:
- 300 gr de xocolata Fondant.
- Dues terrines de formatge Philadelphia (jo vaig posar light). Són uns 400 grams.
- Aproximadament 200 gr de llet condensada.
- 6 làmines de gelatina neutra.
Preparació:
- Ficar en remull amb aigua freda o llet les làmines de gelatina, durant uns 5 minuts.
- Mentres tant, triturar les galetes amb la mantega desfeta. Es pot fer amb un robot de cuina o manualment.
- Estendre mantega o una mica d'oli pel fons d'un motlle de tarta, ficar farina, girar el motlle i donar uns copets perquè caigui la que no es quedi enganxada. Després, estendre la galeta pressionant; també una mica pels cantons. Reservar a la nevera.
- En un bol, barrejar bé la llet condensada, el formatge i el licor si es vol.
- Escalfar sense que arribi a bullir la gelatina ja tova amb l'aigua/llet, removent, fins que la gelatina es disolgui. Afegir al bol y barrejar.
- Trossejar la xocolata i desfer-la al bany maria. Després, vesar-la al bol amb la resta de la masa y barrejar bé.
- Passar la masa al motlle, a sobre de la pasta de galeta, i reservar fins que es refredi.
- Quan es refredi, ficar unes hores a la nevera. Es pot adornar amb fideus de xocolata, sucre glass...
També vaig fer fa poc pastís de formatge a seques, però no acabo de trobar la meva recepta... o em semblen insípides, o la consistència no em convenç... a veure si aqui trobo una que m'enamori!!
Re: TR2 octubre-formatge
Muc, quines ganes de provar de fer la fondue!! crec que puc aconseguir tots els ingredients , però una pregunta: el midó de blat de moro què és? farina de blat de moro, la Maizena?
- tolinso
- :: dinosaure
- Entrades: 5961
- Membre des de: dv. maig 09, 2008 9:41 pm
- Ubicació: Philadelphia, EEUU
Re: TR2 octubre-formatge
ninoneta ha escrit:Muc, quines ganes de provar de fer la fondue!! crec que puc aconseguir tots els ingredients , però una pregunta: el midó de blat de moro què és? farina de blat de moro, la Maizena?
jo diria que si, que e Maizena
Re: TR2 octubre-formatge
Fa molt de temps que no faig fondue... hm... era addictiu!!! I molt pràctic i divertit per convidar gent a casa!! Però el colesterol se'm disparava i vaig frenar... ara tinc la fondue morta de riure a un prestatge... una vegada la vaig agafar per fer fondue, però d'oli!
Danu l’ha editat per darrera vegada el dia: dc. oct. 05, 2011 4:49 pm, en total s’ha editat 1 vegada.
Re: TR2 octubre-formatge
Ninoneta, si exacte, es Maizena.
Danu, aquí la fondue de carn a vegades enlloc de fer-la amb oli la fan amb brou, la carn evidentment no queda dauradeta però és bona igual i és a més una versió baixa en colesterol! I el millor de tot és beure's el brou un cop acabada la fondue que queda mmmmmmm...
Danu, aquí la fondue de carn a vegades enlloc de fer-la amb oli la fan amb brou, la carn evidentment no queda dauradeta però és bona igual i és a més una versió baixa en colesterol! I el millor de tot és beure's el brou un cop acabada la fondue que queda mmmmmmm...
Re: TR2 octubre-formatge
muc ha escrit:Ninoneta, si exacte, es Maizena.
Danu, aquí la fondue de carn a vegades enlloc de fer-la amb oli la fan amb brou, la carn evidentment no queda dauradeta però és bona igual i és a més una versió baixa en colesterol! I el millor de tot és beure's el brou un cop acabada la fondue que queda mmmmmmm...
Hmm, quina bona idea! M'està entrant una gana...
Re: TR2 octubre-formatge
aquí estic amb la meva recepta...que en realitat era un experiment...i m'ha sortit fiasco
FLAM DE FORMATGE versió light
250 ml de formatge 0%
2 rovells d'ou
1 ou sencer
4 gr d'edulcorant
barrejar els ingredients i coure al forn al bany maria durant 20 minuts a 180º
de gust està bo el que no em convenç és la textura, que ha quedat com una espècie de mousse (no sé si s'aprecia a la foto) quan hauria de quedar més cremós...però suposo que és demanar massa a un formatge 0%
això sí, penso repetir (quan ja no faci règim) i el faré amb un formatge ben greixós i cremós com un mascarpone
FLAM DE FORMATGE versió light
250 ml de formatge 0%
2 rovells d'ou
1 ou sencer
4 gr d'edulcorant
barrejar els ingredients i coure al forn al bany maria durant 20 minuts a 180º
de gust està bo el que no em convenç és la textura, que ha quedat com una espècie de mousse (no sé si s'aprecia a la foto) quan hauria de quedar més cremós...però suposo que és demanar massa a un formatge 0%
això sí, penso repetir (quan ja no faci règim) i el faré amb un formatge ben greixós i cremós com un mascarpone
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR2 octubre-formatge
i per compensar el fiasco, he fet una altra recepta...
PA DE FORMATGE FRESC
250 gr de farina de força
250 gr. de farina integral
250 ml d'aigua
125 gr de formatge fresc 0%
10 gr de sal
10 gr de llevat fresc
- unir els ingredients i amassar
- deixar fermentar fins que dobli el seu volum (aprox. 1 hora)
- col·locar en un motlle i deixar fermentar altre cop fins que arribi a la vora del motlle
- coure al forn a 180º 50 minuts
està molt bo el gust del formatge és molt sutil però es nota, suposo que canviant el formatge es notaria més, per cert, aquest és el formatge 0% que he fet servir per les dues receptes:
PA DE FORMATGE FRESC
250 gr de farina de força
250 gr. de farina integral
250 ml d'aigua
125 gr de formatge fresc 0%
10 gr de sal
10 gr de llevat fresc
- unir els ingredients i amassar
- deixar fermentar fins que dobli el seu volum (aprox. 1 hora)
- col·locar en un motlle i deixar fermentar altre cop fins que arribi a la vora del motlle
- coure al forn a 180º 50 minuts
està molt bo el gust del formatge és molt sutil però es nota, suposo que canviant el formatge es notaria més, per cert, aquest és el formatge 0% que he fet servir per les dues receptes:
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |