Magdalenes!
Magdalenes!
com que al taller de receptes hem estat fent magdalenes, he pensat d'obrir aquest post per fer una recopilació de totes les receptes que tenim per aquí, i així les tenim totes juntes!
a veure si us animeu a compartir les vostres receptes, que de magdalenes n'hi ha moltes variants i així segur que descobrim coses noves, i alguns trucs perquè pugin força!
ah! també s'accepten muffins i cupcakes!
(per si voleu saber la diferència entre magdalenes i muffins ho expliquem aquí i aquí i la diferència entre magdalenes i cupcakes aquí i aquí)
a veure si us animeu a compartir les vostres receptes, que de magdalenes n'hi ha moltes variants i així segur que descobrim coses noves, i alguns trucs perquè pugin força!
ah! també s'accepten muffins i cupcakes!
(per si voleu saber la diferència entre magdalenes i muffins ho expliquem aquí i aquí i la diferència entre magdalenes i cupcakes aquí i aquí)
ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: dt. juny 19, 2012 10:01 am, en total s’ha editat 7 vegades.
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: Magdalenes!
ÍNDEX DE RECEPTES
magdalenes de nata (Azzure)
magdalenes clàssiques (ametista)
magdalenes del Xavier Barriga (ametista)
Milfulls de magdalena amb crema d'orxata (pitisu)
magdalenes de llet (ametista)
magdalenes integrals amb taronja (Ginger)
magdalenes de xocolata (recepta) i foto (Nuri g)
muffins de la Sugar Mur (neustp)
muffins americans (neustp)
magdalenes integrals (Helia)
cupcakes de poma (Klara)
muffins de xocolata i gerds (Momo)
magdalenes 100% integrals-adaptació X. Barriga (ametista)
cupcakes de vainilla amb nutella i buttercream de xocolata blanca (Gloria D)
cupcakes d'aniversari (Gloria D)
magdalenes d'ametlla (ametista)
magdalenes de civada (ametista)
muffins de plàtan amb xips de xocolata (ametista)
magdalenes de xocolata (ametista)
magdalenes de nata (Azzure)
magdalenes clàssiques (ametista)
magdalenes del Xavier Barriga (ametista)
Milfulls de magdalena amb crema d'orxata (pitisu)
magdalenes de llet (ametista)
magdalenes integrals amb taronja (Ginger)
magdalenes de xocolata (recepta) i foto (Nuri g)
muffins de la Sugar Mur (neustp)
muffins americans (neustp)
magdalenes integrals (Helia)
cupcakes de poma (Klara)
muffins de xocolata i gerds (Momo)
magdalenes 100% integrals-adaptació X. Barriga (ametista)
cupcakes de vainilla amb nutella i buttercream de xocolata blanca (Gloria D)
cupcakes d'aniversari (Gloria D)
magdalenes d'ametlla (ametista)
magdalenes de civada (ametista)
muffins de plàtan amb xips de xocolata (ametista)
magdalenes de xocolata (ametista)
ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: dj. nov. 21, 2013 2:04 pm, en total s’ha editat 23 vegades.
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: Magdalenes!
TRUCS PERQUÈ LES MAGDALENES PUGIN:
- posar els motlles de paper dins de motlles rígids (de flam, de muffins...) això ajuda a mantenir la forma, que no s'aplanin i que pugin cap amunt en comptes de cap als costats
- tenir el forn preescalfat a molta temperatura (250ºC) i baixar-lo un cop les magdalenes ja són dins (a 200ºC) això fa que rebin un cop de calor fort i ajuda a que pugin i a que es trenquin per la part de dalt
- batre bé la massa abans de posar-la als motlles (uns 4 minuts) perquè surtin força bombolletes que ajudaran a que quedin més esponjoses i pugin més
- posar la massa a la nevera un mínim de 15 minuts abans de posar-la als motlles i al forn, això fa que el contrast fred-calor també les faci pujar
- posar els motlles de paper dins de motlles rígids (de flam, de muffins...) això ajuda a mantenir la forma, que no s'aplanin i que pugin cap amunt en comptes de cap als costats
- tenir el forn preescalfat a molta temperatura (250ºC) i baixar-lo un cop les magdalenes ja són dins (a 200ºC) això fa que rebin un cop de calor fort i ajuda a que pugin i a que es trenquin per la part de dalt
- batre bé la massa abans de posar-la als motlles (uns 4 minuts) perquè surtin força bombolletes que ajudaran a que quedin més esponjoses i pugin més
- posar la massa a la nevera un mínim de 15 minuts abans de posar-la als motlles i al forn, això fa que el contrast fred-calor també les faci pujar
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: Magdalenes!
jo primer feia això de posar la massa a la nevera amb resultats diversos...(a vegades pujaven molt bé, a vegades gens, a vegades una mica... ) però des que vaig provar això de batre la massa 4 minuts que em pugen sempre bé sigui quina sigui la recepta i ja no poso la massa a la nevera (tot i que hi ha qui fa les dues coses) vosaltres què feu?
ei, animeu-vos a participar, que si no això serà un monòleg
ei, animeu-vos a participar, que si no això serà un monòleg
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: Magdalenes!
MAGDALENES DE XAVIER BARRIGA
125 gr d'ou (uns 3 ous M)
210 gr de farina
175 gr de sucre
190 gr d'oli
60 ml de llet
5 gr de llevat
pell de llimona, taronja...
- batre els ous amb el sucre fins que quedi una crema espumosa
- afegir els líquids i la pell de cítrics
- incorporar la farina amb el llevat, tamisats i batre 4 minuts
- deixar reposar la massa a la nevera durant una hora (jo no ho vaig fer)
- preescalfar el forn a 250ºC, omplir els motlles de paper fins a 3/4 de la seva capacitat i col·locar al forn, baixant-lo a 210ºC. Coure 14 minuts
i aquí el resultat:
125 gr d'ou (uns 3 ous M)
210 gr de farina
175 gr de sucre
190 gr d'oli
60 ml de llet
5 gr de llevat
pell de llimona, taronja...
- batre els ous amb el sucre fins que quedi una crema espumosa
- afegir els líquids i la pell de cítrics
- incorporar la farina amb el llevat, tamisats i batre 4 minuts
- deixar reposar la massa a la nevera durant una hora (jo no ho vaig fer)
- preescalfar el forn a 250ºC, omplir els motlles de paper fins a 3/4 de la seva capacitat i col·locar al forn, baixant-lo a 210ºC. Coure 14 minuts
i aquí el resultat:
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: Magdalenes!
Ei! Ara q m'he aficionat a fer postres per quan anem a casa d'algú...
Jo en vull una de xocolata de recepta!
Tinc la Thermomix, hi ha alguna recepta fàcil i ràpida amb thermomix de madalenes de xoco?
Gràcies cuineres!
Jo en vull una de xocolata de recepta!
Tinc la Thermomix, hi ha alguna recepta fàcil i ràpida amb thermomix de madalenes de xoco?
Gràcies cuineres!
Re: Magdalenes!
Ah! Jo tinc uns motlles de silicona en lloc de papers i hi he fet coulants de xoco algun cop i surten de conya. No s'espatxurra i els rentes i llestos. No has de comprar papers cada cop, ara, si les has de portar a algun lloc potser fer-les amb paper, no se si poso el paper dins el motllo després quan ho tregui queda bé...sera qüestió de provar-ho!
Re: Magdalenes!
Ja fa molt de temps que sempre faig les magdalenes de nata (ja han posat el link a la recepta més amunt) i queden sempre impressionants, no fallen.
Al meu forn la millor forma de que pugin és posar-lo a 230 i just quan fico les magdalenes baixar-lo a 210, i al principi posar el calor a dalt i a baix i amb el ventilador. Passats uns 5 minuts trec el ventilador i deixo calor a dalt i a baix. Sense el ventilador pugen molt menys, però no el puc deixar tota l'estona perquè se'm cremarien per fora, però amb 5 minuts de ventilador n'hi ha prou perquè pugin moltíssim.
Al meu forn la millor forma de que pugin és posar-lo a 230 i just quan fico les magdalenes baixar-lo a 210, i al principi posar el calor a dalt i a baix i amb el ventilador. Passats uns 5 minuts trec el ventilador i deixo calor a dalt i a baix. Sense el ventilador pugen molt menys, però no el puc deixar tota l'estona perquè se'm cremarien per fora, però amb 5 minuts de ventilador n'hi ha prou perquè pugin moltíssim.
Re: Magdalenes!
petazetas , neustp proveu els trucs, segur que us pujaran! ja explicareu què tal!!!
pitisu quina pinta aquestes magdalenes tunejades, no??? jo estic ara fent magdalenes com una boja perquè el règim el començo el mes que ve
Ramtri els motlles de paper jo els compro al mercadona, suposo que en la majoria de súpers n'hi haurà! als xinus també però jo els vaig provar i no em van convèncer, el paper és mooolt finet
sobre els motlles, a mi els de silicona no m'agraden perquè als que tinc jo queda mitja magdalena enganxada entre les ratlles i per rentar-ho després, ufs! una vegada vaig provar de posar-hi paper i les magdalenes van quedar bé però no pugen tant com en un motlle completament rígid
ja tenim algunes peticions!! integrals, de xoco...
jo de xocolata no en faré (perquè no em convenen ) però d'integrals ho vull provar........a veure quan puc i si surten bones ja les posaré aquí algú més s'anima???
de moment us poso les que vaig fer aquesta setmana, estan molt bones, suaus i súper esponjoses, mmmm
pitisu quina pinta aquestes magdalenes tunejades, no??? jo estic ara fent magdalenes com una boja perquè el règim el començo el mes que ve
Ramtri els motlles de paper jo els compro al mercadona, suposo que en la majoria de súpers n'hi haurà! als xinus també però jo els vaig provar i no em van convèncer, el paper és mooolt finet
sobre els motlles, a mi els de silicona no m'agraden perquè als que tinc jo queda mitja magdalena enganxada entre les ratlles i per rentar-ho després, ufs! una vegada vaig provar de posar-hi paper i les magdalenes van quedar bé però no pugen tant com en un motlle completament rígid
ja tenim algunes peticions!! integrals, de xoco...
jo de xocolata no en faré (perquè no em convenen ) però d'integrals ho vull provar........a veure quan puc i si surten bones ja les posaré aquí algú més s'anima???
de moment us poso les que vaig fer aquesta setmana, estan molt bones, suaus i súper esponjoses, mmmm
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: Magdalenes!
MAGDALENES DE LLET
2 ous
250 gr de farina
200 gr de sucre
165 ml d'oli
165 ml de llet
7 gr de llevat
la pell ratllada d'una llimona
- batre els ous amb el sucre fins que quedi una crema espumosa
- afegir els líquids i la pell de llimona
- incorporar la farina amb el llevat, tamisats i batre 4 minuts
- preescalfar el forn a 250ºC, omplir els motlles de paper fins a 3/4 de la seva capacitat i col·locar al forn, baixant-lo a 210ºC. Coure 15 minuts
2 ous
250 gr de farina
200 gr de sucre
165 ml d'oli
165 ml de llet
7 gr de llevat
la pell ratllada d'una llimona
- batre els ous amb el sucre fins que quedi una crema espumosa
- afegir els líquids i la pell de llimona
- incorporar la farina amb el llevat, tamisats i batre 4 minuts
- preescalfar el forn a 250ºC, omplir els motlles de paper fins a 3/4 de la seva capacitat i col·locar al forn, baixant-lo a 210ºC. Coure 15 minuts
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: Magdalenes!
ametista ha escrit:MAGDALENES DE LLET
2 ous
250 gr de farina
200 gr de sucre
165 ml d'oli
165 ml de llet
7 gr de llevat
la pell ratllada d'una llimona
- batre els ous amb el sucre fins que quedi una crema espumosa
- afegir els líquids i la pell de llimona
- incorporar la farina amb el llevat, tamisats i batre 4 minuts
- preescalfar el forn a 250ºC, omplir els motlles de paper fins a 3/4 de la seva capacitat i col·locar al forn, baixant-lo a 210ºC. Coure 15 minuts
Mmmmm, de llet tb pinten molt bé!!!!!!
Re: Magdalenes!
Hola noies! Ahir vaig fer la recepta que va posar l'ametista de magdalenes de Xavier Barriga... Vaig posar-hi força pell de taronja, i en algunes hi vaig afegir un tros de xocolata (una cullerada de massa, un tros de xocolata negra, una altra cullerada de massa), i fideus de xocolata per sobre! van quedar boniques i molt bones! peeeeeeero.... no em pugen!! no hi ha manera, sempre em queden planes, faci la recepta que faci, totes les magdalenes em queden planes!! jo ja no sé què fer... podria ser el forn, però els pans de pessic i coques bé que em pugen!!
no sé què dec fer malament...
no sé què dec fer malament...
Re: Magdalenes!
Sí, sí... així és com ho vaig fer... el forn estava preescalfat a 250 (i just l'havia baixat a 210) i la massa portava una hora a la nevera... Però clar, no sé si van pujar de cop i llavors van baixar, o simplement no van pujar, no ho vaig vigilar (tenia una nena enganxada a la meta... ).
Vull tornar-les a fer, però és que em faig un fart de menjar magdalenes planes, i si la pròxima vegada no em surten boterudes, abandono la operació magdalena!!!
Vull tornar-les a fer, però és que em faig un fart de menjar magdalenes planes, i si la pròxima vegada no em surten boterudes, abandono la operació magdalena!!!
Re: Magdalenes!
Noies, acabo de fer unes magdalenes integrals. Mmmmm, m'agraden molt!
En voleu la recepta?
En voleu la recepta?
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |