RECEPTES AMB CARABASSA
Re: RECEPTES AMB CARABASSA
mm ginger, ha de ser bonissima, a mes amb aquesta fred que fa avui es posaria de conya
Re: RECEPTES AMB CARABASSA
landayo ha escrit:
fregideta com si fossin patates...
A casa meva la fregim com patates però amb patates. M'explico, patates i carbassa tallades a làmines finetes i fregides. Boníssimes. I també patates amb carbassó, menys dolcetes però també molt bo. I també es pot afegir algun pebrot verd per allà mig. El meu home no ho havia tastat mai i ara es torna boig amb elles. I la meva mare fa un "potaje" de carbassa també molt bé. Ja li preguntaré com ho fa.
Re: RECEPTES AMB CARABASSA
Moltíssimes gràcies a totes!!! Amb el munt de receptes que heu enviat montaré un receptari !!!
Gloriadsn: Provaré de fer-la a veure que tal queda.
Peixet: Mmmm a veure si m'animo i el faig pel cap de setmana !
Arim-Mireiaflor: Plis penjeu les receptes.
Bipa: Això ha de ser boníssim ! Ho tindré present per fer-ho per nadal (encara que primer ho provaré aquest cap de setmana )
Ardid: Jo normalment me la menjo així i queden cruixents i als nens els hi encantes !
Landayo
Gloriadsn: Provaré de fer-la a veure que tal queda.
Peixet: Mmmm a veure si m'animo i el faig pel cap de setmana !
Arim-Mireiaflor: Plis penjeu les receptes.
Bipa: Això ha de ser boníssim ! Ho tindré present per fer-ho per nadal (encara que primer ho provaré aquest cap de setmana )
Ardid: Jo normalment me la menjo així i queden cruixents i als nens els hi encantes !
Landayo
Re: RECEPTES AMB CARABASSA
Aquí vaaaaaaaa:
- Ingredients per a dos persones: ¼ de carbassa, 200 gr. de cigrons cuits, 1 bitxo, 1 ceba mitjana, 1 ou, 1 manat de bledes fresques, un grapat de pinyons, 1 fulla de llorer, pebre vermell dolç, 400 cc aigua, oli, sal i pebre.
- Preparació:
1. Es renten les bledes, es treu la tija i es bullen 5 minuts, es colen i es reserven.
2. Es renten i pelen la ceba i la carbassa. De la carbassa treure les llavors i la part tova central.
3. En una olla gran s’escalfa oli i se salteja els pinyons, el bitxo i el llorer un parell de minuts.
4. Es talla la carbassa i la ceba a daus i s’afegeix a l’olla, se salpebra i es deixa saltejar durant 10 min. aprox. remenant de tant en tant.
5. Quan ja están una mica fetes, s’afegeixen les bledes i es deixa saltejar tot junt uns 5 minuts més.
6. Es un cassó a apart es fa un ou dur (15 minuts bullint). Es treu, es pela, es talla a daus i es reserva.
7. S’escalfen els 400cc d’aigua amb el microones.
8. Es cobreix el contingut de l’olla amb els 400 cc d’aigua, s’afegeix abundant pebre vermell dolç i es rectifica de sal i pebre
9. S’afegeixen els cigrons a l’olla i es remena bé.
10. Es posa a foc fort fins que bulli, aleshores es baixa el foc i es deixa fent el xup-xup uns 20 minuts aprox.
11. S’apaga el foc, s’afegeix l’ou dur per sobre sense remenar i es deixa reposar 5 minuts tapat.
Que vagi de gust!!!
- Ingredients per a dos persones: ¼ de carbassa, 200 gr. de cigrons cuits, 1 bitxo, 1 ceba mitjana, 1 ou, 1 manat de bledes fresques, un grapat de pinyons, 1 fulla de llorer, pebre vermell dolç, 400 cc aigua, oli, sal i pebre.
- Preparació:
1. Es renten les bledes, es treu la tija i es bullen 5 minuts, es colen i es reserven.
2. Es renten i pelen la ceba i la carbassa. De la carbassa treure les llavors i la part tova central.
3. En una olla gran s’escalfa oli i se salteja els pinyons, el bitxo i el llorer un parell de minuts.
4. Es talla la carbassa i la ceba a daus i s’afegeix a l’olla, se salpebra i es deixa saltejar durant 10 min. aprox. remenant de tant en tant.
5. Quan ja están una mica fetes, s’afegeixen les bledes i es deixa saltejar tot junt uns 5 minuts més.
6. Es un cassó a apart es fa un ou dur (15 minuts bullint). Es treu, es pela, es talla a daus i es reserva.
7. S’escalfen els 400cc d’aigua amb el microones.
8. Es cobreix el contingut de l’olla amb els 400 cc d’aigua, s’afegeix abundant pebre vermell dolç i es rectifica de sal i pebre
9. S’afegeixen els cigrons a l’olla i es remena bé.
10. Es posa a foc fort fins que bulli, aleshores es baixa el foc i es deixa fent el xup-xup uns 20 minuts aprox.
11. S’apaga el foc, s’afegeix l’ou dur per sobre sense remenar i es deixa reposar 5 minuts tapat.
Que vagi de gust!!!
Re: RECEPTES AMB CARABASSA
Per cert, una pregunta: com peleu la carbassa??? A mi em costa horrors amb aquesta pell TAN DURA!!!!!
- eulalia1980
- :: poltre
- Entrades: 660
- Membre des de: dg. juny 06, 2010 8:31 pm
Re: RECEPTES AMB CARABASSA
Doncs jo ho vaig posantla dos minuts al micrones i amb un pelador de patates!!! va perfecte... ja veureu!! proveu-ho!!
Eulàlia
Eulàlia
Re: RECEPTES AMB CARABASSA
Jo una vegada vaig fer lasanya de carbassa, gambes i ceps, i va sortir molt bona, a vore si trobo la recepta...
Re: RECEPTES AMB CARABASSA
Ostres, provaré això del microones !!! Cada vegada que pelo una carabassa, es una "misión de alto riesgo" per no fer-me mal !!!
Danu, plis posa la recepta de la lassanya, ha de ser bonisssima!!!
Gràcies
Danu, plis posa la recepta de la lassanya, ha de ser bonisssima!!!
Gràcies
Re: RECEPTES AMB CARABASSA
mireiafor ha escrit:Per cert, una pregunta: com peleu la carbassa??? A mi em costa horrors amb aquesta pell TAN DURA!!!!!
Jo sempre la bullo amb pela i tallada a trossos grans, sense la grana. Ben neta, eh?!
Llavors surt sola!
Re: RECEPTES AMB CARABASSA
landayo ha escrit:Ostres, provaré això del microones !!! Cada vegada que pelo una carabassa, es una "misión de alto riesgo" per no fer-me mal !!!
Danu, plis posa la recepta de la lassanya, ha de ser bonisssima!!!
Gràcies
Aix, no la trobooo!!! Crec que la vaig treure d'una revista... En fi, mira s' aquest enllaç et val: http://www.directoalpaladar.com/recetas ... aza-receta Sorry!!!
Jo li vaig afegir, a més, gambetes pelades.
Re: RECEPTES AMB CARABASSA
jo la faig a la planxa, amb la paella ben calenta una gota d'oli d'oliva i quan queda roseta i tiro sal maldon i una altra gota d'oli d'oliva,molt bona queda bonissima .
- BLAPERERWAY
- :: papallona
- Entrades: 140
- Membre des de: dt. març 23, 2010 8:25 pm
Re: RECEPTES AMB CARABASSA
Jo la saltejo amb pastanaga i cuan és rosa afegeixo aigua i el suc de mitja taronja, ho fas bullir fins que sigui tendre, tritures i per servir-ho una mica de ralladura de la taronga per sobre, queda molt bo i és original.
Professional d´assegurances de salut a Sanitas.
Solucions a mida per empreses.
****
Solucions a mida per empreses.
****
Re: RECEPTES AMB CARABASSA
jo faig escudella de carabassa: fesols, carabassa, patata, ceba, oli d'oliva i sal.
Si teniu temps lo millor és fer-la amb fesols sec, deixar-los en remull i coure'ls. O també amb fesol tendre (més difícil de trobar...)
Jo sempre ho faig amb fesols de pot... i queda molt bona.
Les quantitats no sé.... jo ho faig a ull... que quedi una mica proporcionat. Hi poso habitualment:
1 pot fesols
1 ceba
2 patates més o menys
?? carabassa ... a ull...
Aigua a bullir.
Tallar a daus petits la carabassa i la patata. Rentar els fesols. Quan l'aigua bulli posar-hi la carabassa, la patata i els fesols.
Fer un sofregit de ceba i afegir-lo a l'escudella.
Deixar coure una estona fins que estigui cuit i es vegi "caldet" no aigua...... ja m'enteneu.
Jo hi afegeixo l'oli d'oliva al final de la cocció i ho deixo poca estona bullint amb l'oli.
Molt bona!!
La mateixa recepta la podeu triturar i servir en forma de crema.... el fesol li dona un toque diferent i acompanyada de cruixents de pernil salat....uhhhmmmmm
Si teniu temps lo millor és fer-la amb fesols sec, deixar-los en remull i coure'ls. O també amb fesol tendre (més difícil de trobar...)
Jo sempre ho faig amb fesols de pot... i queda molt bona.
Les quantitats no sé.... jo ho faig a ull... que quedi una mica proporcionat. Hi poso habitualment:
1 pot fesols
1 ceba
2 patates més o menys
?? carabassa ... a ull...
Aigua a bullir.
Tallar a daus petits la carabassa i la patata. Rentar els fesols. Quan l'aigua bulli posar-hi la carabassa, la patata i els fesols.
Fer un sofregit de ceba i afegir-lo a l'escudella.
Deixar coure una estona fins que estigui cuit i es vegi "caldet" no aigua...... ja m'enteneu.
Jo hi afegeixo l'oli d'oliva al final de la cocció i ho deixo poca estona bullint amb l'oli.
Molt bona!!
La mateixa recepta la podeu triturar i servir en forma de crema.... el fesol li dona un toque diferent i acompanyada de cruixents de pernil salat....uhhhmmmmm
Re: RECEPTES AMB CARABASSA
El meu cunyat feia pasta amb sofregit de gambes i carabassa... molt bona també.
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |