TRUITA DE PATATES GORDA

Petites ajudes per a millorar les nostres receptes, idees per condimentar millor els nostres plats, saber on podem un ingredient en concret...
Avatar de l’usuari
ragi
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1665
Membre des de: dg. oct. 11, 2009 5:56 pm

TRUITA DE PATATES GORDA

EntradaAutor: ragi » dj. gen. 27, 2011 11:52 am

A veure si em podeu ajudar.
Aquest cap de setmana venen uns amics a casa i voldria fer una truita de patates pero que em surti gorda com la dels bars.
Sabeu algun truco?
Com la faig?
Imatge
21/03/14 - Un estel brilla al cel.
Imatge
Avatar de l’usuari
SILVIA82
:: papallona
:: papallona
Entrades: 139
Membre des de: dc. març 18, 2009 12:45 pm
Ubicació: Bages

Re: TRUITA DE PATATES GORDA

EntradaAutor: SILVIA82 » dj. gen. 27, 2011 11:55 am

hola,

hi ha gent que li tira royal ( llevadura ) jo no ho he fet mai..pero segons la quantitat d'ous i la paella com sigui surt mes gruixuda o menys..

a veure si algu mes t'ajuda..

sort! i que surti ben bona!
Imatge

Imatge


ImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatge
Avatar de l’usuari
sivi
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1803
Membre des de: dt. juny 29, 2010 10:08 am
Ubicació: girona

Re: TRUITA DE PATATES GORDA

EntradaAutor: sivi » dj. gen. 27, 2011 12:07 pm

Jo alguna vegada que n'he fet, li he posat un raig de llet, he batut molt ben batuts els ous(fan com unes bombolletes) i sempre l'he acabada de coure al microones, ja que al ser tant gruixuda amb la paella em quedava com cremada de fora i crua de dins, en canvi quan la tinc rosseta de les dues cares, uns minuts al microones i queda ben cuita de dins i no se'm crema de fora.
Jo amb llevat no n'he fet mai, però ho pots intentar, barreges una mica de llevat royal amb els ous, però no tot el sobre!!!!!
Que tinguis sort i et quedi ben bona.
Imatge

Imatge
Avatar de l’usuari
Ítaca
:: dinosaure
Entrades: 7513
Membre des de: dj. març 27, 2008 12:41 pm
Ubicació: Sant Cugat del Vallès

Re: TRUITA DE PATATES GORDA

EntradaAutor: Ítaca » dj. gen. 27, 2011 12:14 pm

Doncs posar-li mitja dotzena d'ous, tirar un raig de llet i una mica de Royal, i clar, força farciment... una paella que sigui alta i suposo q et quedarà bé.

Jo quan bateixo els ous, primer bateixo la clara, i així augmenta molt el volum i després els rovells...
ImatgeImatge

El post de la patufeta: viewtopic.php?f=50&t=12054 ImatgeImatgeImatgeImatgeImatge

Imatge

Imatge Imatge
neuetes
:: dinosaure
Entrades: 5536
Membre des de: dj. oct. 09, 2008 5:54 pm

Re: TRUITA DE PATATES GORDA

EntradaAutor: neuetes » dj. gen. 27, 2011 12:44 pm

El truc és força patates i ous i quan bats els ous i afegeixes un rajolí de llet i una mica de llevadura.
I procura que la paella que facis servir sigui alta.
Avatar de l’usuari
Doris
:: rateta
:: rateta
Entrades: 168
Membre des de: dt. nov. 24, 2009 4:41 pm

Re: TRUITA DE PATATES GORDA

EntradaAutor: Doris » dj. gen. 27, 2011 12:47 pm

Hola Ragi!!
Jo li posos Royal, desde sempre i puja molt, però clar el farçiment es molt important, a mes farcit millor et queda..a mès sempre fregeixo les patates i la ceba amb pebrot verd..ummmm..sort bonísima (si t'agrada el pebrot verd)
Ja explicaràs :ok:
Avatar de l’usuari
juliet
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1145
Membre des de: dc. març 04, 2009 2:02 pm
Ubicació: Barcelona

Re: TRUITA DE PATATES GORDA

EntradaAutor: juliet » dj. gen. 27, 2011 8:13 pm

Ramtri, quina sort, tot de collita pròpia neu:-D neu:-D
Jo ho he provat de fer, amb llevat i llet, queda bona però mai aconsegueixo que no quedi crua per dins, ens agrada fer-la "blanqueta" per fora, però clar, llavors per dins no s'acaba de coure, com ho feu vosaltres perquè no quedi massa torrada de fora però quedi ben feta de dins?
Imatge
Imatge
neuetes
:: dinosaure
Entrades: 5536
Membre des de: dj. oct. 09, 2008 5:54 pm

Re: TRUITA DE PATATES GORDA

EntradaAutor: neuetes » dj. gen. 27, 2011 8:15 pm

que es faci a foc lent. :ok:
Avatar de l’usuari
danu79
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1134
Membre des de: dl. juny 26, 2006 5:30 pm

Re: TRUITA DE PATATES GORDA

EntradaAutor: danu79 » dj. gen. 27, 2011 8:43 pm

Sí, ocm diu la Neuetes a foc lent!
Jo mai havia aconseguit fer truites una mica maques i un dia per la ràdio parlava no ser qui que era expert en fer truites. Va dir moltes coses però em vaig quedar amb aquesta: Fer-les a foc moooolt lent, al mínim!!! I suposo que amb un fogó no molt gros. Així no es torren.
Avatar de l’usuari
ragi
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1665
Membre des de: dg. oct. 11, 2009 5:56 pm

Re: TRUITA DE PATATES GORDA

EntradaAutor: ragi » dv. gen. 28, 2011 7:29 am

Gracies noies!!!!!!!
Les que fiqueu el sobre royal, el fique tot? o mig?
Aquest cap de setmana ho provare!!!!
Si em surt bé ja os ficare una foto \o.o/
Imatge
21/03/14 - Un estel brilla al cel.
Imatge
Avatar de l’usuari
NyiNyi
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1271
Membre des de: dl. set. 08, 2008 9:32 am

Re: TRUITA DE PATATES GORDA

EntradaAutor: NyiNyi » dv. gen. 28, 2011 11:11 am

L'altre dia uns amics em van dir que ells hi possaven aigua amb gas, o gaseossa. Jo no ho he provat mai, però segons em van dir, la fa pujar molt. :ok:
Cada instant és únic i no es repetirà!

Imatge
Avatar de l’usuari
juliet
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1145
Membre des de: dc. març 04, 2009 2:02 pm
Ubicació: Barcelona

Re: TRUITA DE PATATES GORDA

EntradaAutor: juliet » dv. gen. 28, 2011 12:54 pm

gràcies, també ho provaré el cap de setmana a veure què tal.
Jo hi poso mig sobre, però suposo que depèn de les quantitats que hi posis de la resta.

NyiNyi ha escrit:L'altre dia uns amics em van dir que ells hi possaven aigua amb gas, o gaseossa. Jo no ho he provat mai, però segons em van dir, la fa pujar molt. :ok:

Sí, jo hi poso "vichy" a la farina per fer que els arrebossats quedin ben inflats, tipus tempura
Imatge
Imatge
Bertamoliner
:: puça
:: puça
Entrades: 18
Membre des de: dv. gen. 28, 2011 11:14 am

Re: TRUITA DE PATATES GORDA

EntradaAutor: Bertamoliner » dl. gen. 31, 2011 11:42 am

Jo bato els ous ben batuts i durant molta estona. Així em queda molt i molt espumosa i puja més quan la poses al foc! Proveu-ho!
Avatar de l’usuari
raquel79
:: dinosaure
Entrades: 7784
Membre des de: dl. ago. 31, 2009 12:22 pm

Re: TRUITA DE PATATES GORDA

EntradaAutor: raquel79 » dl. gen. 31, 2011 12:27 pm

la meva mare li tira una micona de cervesa: li queda enorme!
ImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatge
Avatar de l’usuari
Somiatruites.
:: papallona
:: papallona
Entrades: 135
Membre des de: dt. març 02, 2010 1:14 pm

Re: TRUITA DE PATATES GORDA

EntradaAutor: Somiatruites. » dv. març 04, 2011 5:53 pm

Jo ho estic fent últimament posat-hi mig sobre de Royal i és impressionant com queda de bé, super alta i molt esponjosa, fins i tot el color canvia. Què és millor això o els sobres gasificants?
Avatar de l’usuari
jèmma
:: peixet
:: peixet
Entrades: 290
Membre des de: dc. feb. 09, 2011 10:49 am

Re: TRUITA DE PATATES GORDA

EntradaAutor: jèmma » dg. març 20, 2011 11:36 am

Jo quan faig truites de patates, separo les clares dels rovells i ho bato a punt de neu (o quasibé).
Després ho ajunto, hi poso una punta de llevadura royal, ho barrejo tot i cap a la paella a coure-ho a foc lent.

Ja veureu com us queden altes i esponjoses. :ok:
Imatge
Avatar de l’usuari
marta79
:: papallona
:: papallona
Entrades: 109
Membre des de: dt. juny 15, 2010 6:08 pm

Re: TRUITA DE PATATES GORDA

EntradaAutor: marta79 » dc. gen. 25, 2012 10:17 am

llevadura i foc lent i et sortirà boníssima!!!
Imatge
neuetes
:: dinosaure
Entrades: 5536
Membre des de: dj. oct. 09, 2008 5:54 pm

Re: TRUITA DE PATATES GORDA

EntradaAutor: neuetes » dc. gen. 25, 2012 1:50 pm

I per que no quedi embafadora i/o oliosa, abans de barrejar la patata amb l'ou coleu les patates. L'oli sobrant de coure les patates el podeu guardar i reutilitzar per fregir o coure un altra cosa. Així quan feu la truita només cal que poseu un rajolinet a la paella perquè no s'enganxi i prou. Aquest és un truc del Arguiñano.

Un altre truc que vaig descobrir l'altre dia: quan vull fer la volta a la truita, sempre em feia molta ràbia que quan posava la cara crua a la paella, sempre es quedava trossos de patata al plat on feia el tomb. L'altre dia vaig provar de posar quatre gotes d'oli i escampar-ho amb els dits per tot el plat... i oli en un llum!! al estar el plat lubricat, la part crua lliscava literalment pel plat fins a la paella. :ok:
Avatar de l’usuari
Somiatruites.
:: papallona
:: papallona
Entrades: 135
Membre des de: dt. març 02, 2010 1:14 pm

Re: TRUITA DE PATATES GORDA

EntradaAutor: Somiatruites. » dc. gen. 25, 2012 2:46 pm

Neuetes, molt bon truc això d'escampar oli al plat. Ja ho provaré! :ok:
Avatar de l’usuari
sylblaga
:: papallona
:: papallona
Entrades: 105
Membre des de: dg. nov. 20, 2011 8:42 am

Re: TRUITA DE PATATES GORDA

EntradaAutor: sylblaga » dt. gen. 31, 2012 2:01 pm

El meu home, que és el que cuina ho fa com algunes de vosaltres heu dit, amb royal, llet i bastants ous... el problema és que a ell, moltes vegades li queda com a cru al centre de la truita, com ho feu vosaltres per què amb tanta cosa no us quedi cru?
ImatgeImatgeImatgeImatge

Imatge
Imatge

Torna a “Trucs i idees”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::