TRUITA DE PATATES GORDA
TRUITA DE PATATES GORDA
A veure si em podeu ajudar.
Aquest cap de setmana venen uns amics a casa i voldria fer una truita de patates pero que em surti gorda com la dels bars.
Sabeu algun truco?
Com la faig?
Aquest cap de setmana venen uns amics a casa i voldria fer una truita de patates pero que em surti gorda com la dels bars.
Sabeu algun truco?
Com la faig?
Re: TRUITA DE PATATES GORDA
hola,
hi ha gent que li tira royal ( llevadura ) jo no ho he fet mai..pero segons la quantitat d'ous i la paella com sigui surt mes gruixuda o menys..
a veure si algu mes t'ajuda..
sort! i que surti ben bona!
hi ha gent que li tira royal ( llevadura ) jo no ho he fet mai..pero segons la quantitat d'ous i la paella com sigui surt mes gruixuda o menys..
a veure si algu mes t'ajuda..
sort! i que surti ben bona!
Re: TRUITA DE PATATES GORDA
Jo alguna vegada que n'he fet, li he posat un raig de llet, he batut molt ben batuts els ous(fan com unes bombolletes) i sempre l'he acabada de coure al microones, ja que al ser tant gruixuda amb la paella em quedava com cremada de fora i crua de dins, en canvi quan la tinc rosseta de les dues cares, uns minuts al microones i queda ben cuita de dins i no se'm crema de fora.
Jo amb llevat no n'he fet mai, però ho pots intentar, barreges una mica de llevat royal amb els ous, però no tot el sobre!!!!!
Que tinguis sort i et quedi ben bona.
Jo amb llevat no n'he fet mai, però ho pots intentar, barreges una mica de llevat royal amb els ous, però no tot el sobre!!!!!
Que tinguis sort i et quedi ben bona.
- Ítaca
- :: dinosaure
- Entrades: 7513
- Membre des de: dj. març 27, 2008 12:41 pm
- Ubicació: Sant Cugat del Vallès
Re: TRUITA DE PATATES GORDA
Doncs posar-li mitja dotzena d'ous, tirar un raig de llet i una mica de Royal, i clar, força farciment... una paella que sigui alta i suposo q et quedarà bé.
Jo quan bateixo els ous, primer bateixo la clara, i així augmenta molt el volum i després els rovells...
Jo quan bateixo els ous, primer bateixo la clara, i així augmenta molt el volum i després els rovells...
Re: TRUITA DE PATATES GORDA
El truc és força patates i ous i quan bats els ous i afegeixes un rajolí de llet i una mica de llevadura.
I procura que la paella que facis servir sigui alta.
I procura que la paella que facis servir sigui alta.
Re: TRUITA DE PATATES GORDA
Hola Ragi!!
Jo li posos Royal, desde sempre i puja molt, però clar el farçiment es molt important, a mes farcit millor et queda..a mès sempre fregeixo les patates i la ceba amb pebrot verd..ummmm..sort bonísima (si t'agrada el pebrot verd)
Ja explicaràs
Jo li posos Royal, desde sempre i puja molt, però clar el farçiment es molt important, a mes farcit millor et queda..a mès sempre fregeixo les patates i la ceba amb pebrot verd..ummmm..sort bonísima (si t'agrada el pebrot verd)
Ja explicaràs
Re: TRUITA DE PATATES GORDA
Ramtri, quina sort, tot de collita pròpia
Jo ho he provat de fer, amb llevat i llet, queda bona però mai aconsegueixo que no quedi crua per dins, ens agrada fer-la "blanqueta" per fora, però clar, llavors per dins no s'acaba de coure, com ho feu vosaltres perquè no quedi massa torrada de fora però quedi ben feta de dins?
Jo ho he provat de fer, amb llevat i llet, queda bona però mai aconsegueixo que no quedi crua per dins, ens agrada fer-la "blanqueta" per fora, però clar, llavors per dins no s'acaba de coure, com ho feu vosaltres perquè no quedi massa torrada de fora però quedi ben feta de dins?
Re: TRUITA DE PATATES GORDA
que es faci a foc lent.
Re: TRUITA DE PATATES GORDA
Sí, ocm diu la Neuetes a foc lent!
Jo mai havia aconseguit fer truites una mica maques i un dia per la ràdio parlava no ser qui que era expert en fer truites. Va dir moltes coses però em vaig quedar amb aquesta: Fer-les a foc moooolt lent, al mínim!!! I suposo que amb un fogó no molt gros. Així no es torren.
Jo mai havia aconseguit fer truites una mica maques i un dia per la ràdio parlava no ser qui que era expert en fer truites. Va dir moltes coses però em vaig quedar amb aquesta: Fer-les a foc moooolt lent, al mínim!!! I suposo que amb un fogó no molt gros. Així no es torren.
Re: TRUITA DE PATATES GORDA
Gracies noies!!!!!!!
Les que fiqueu el sobre royal, el fique tot? o mig?
Aquest cap de setmana ho provare!!!!
Si em surt bé ja os ficare una foto
Les que fiqueu el sobre royal, el fique tot? o mig?
Aquest cap de setmana ho provare!!!!
Si em surt bé ja os ficare una foto
Re: TRUITA DE PATATES GORDA
L'altre dia uns amics em van dir que ells hi possaven aigua amb gas, o gaseossa. Jo no ho he provat mai, però segons em van dir, la fa pujar molt.
Re: TRUITA DE PATATES GORDA
gràcies, també ho provaré el cap de setmana a veure què tal.
Jo hi poso mig sobre, però suposo que depèn de les quantitats que hi posis de la resta.
Sí, jo hi poso "vichy" a la farina per fer que els arrebossats quedin ben inflats, tipus tempura
Jo hi poso mig sobre, però suposo que depèn de les quantitats que hi posis de la resta.
NyiNyi ha escrit:L'altre dia uns amics em van dir que ells hi possaven aigua amb gas, o gaseossa. Jo no ho he provat mai, però segons em van dir, la fa pujar molt.
Sí, jo hi poso "vichy" a la farina per fer que els arrebossats quedin ben inflats, tipus tempura
- Bertamoliner
- :: puça
- Entrades: 18
- Membre des de: dv. gen. 28, 2011 11:14 am
Re: TRUITA DE PATATES GORDA
Jo bato els ous ben batuts i durant molta estona. Així em queda molt i molt espumosa i puja més quan la poses al foc! Proveu-ho!
- Somiatruites.
- :: papallona
- Entrades: 135
- Membre des de: dt. març 02, 2010 1:14 pm
Re: TRUITA DE PATATES GORDA
Jo ho estic fent últimament posat-hi mig sobre de Royal i és impressionant com queda de bé, super alta i molt esponjosa, fins i tot el color canvia. Què és millor això o els sobres gasificants?
Re: TRUITA DE PATATES GORDA
Jo quan faig truites de patates, separo les clares dels rovells i ho bato a punt de neu (o quasibé).
Després ho ajunto, hi poso una punta de llevadura royal, ho barrejo tot i cap a la paella a coure-ho a foc lent.
Ja veureu com us queden altes i esponjoses.
Després ho ajunto, hi poso una punta de llevadura royal, ho barrejo tot i cap a la paella a coure-ho a foc lent.
Ja veureu com us queden altes i esponjoses.
Re: TRUITA DE PATATES GORDA
I per que no quedi embafadora i/o oliosa, abans de barrejar la patata amb l'ou coleu les patates. L'oli sobrant de coure les patates el podeu guardar i reutilitzar per fregir o coure un altra cosa. Així quan feu la truita només cal que poseu un rajolinet a la paella perquè no s'enganxi i prou. Aquest és un truc del Arguiñano.
Un altre truc que vaig descobrir l'altre dia: quan vull fer la volta a la truita, sempre em feia molta ràbia que quan posava la cara crua a la paella, sempre es quedava trossos de patata al plat on feia el tomb. L'altre dia vaig provar de posar quatre gotes d'oli i escampar-ho amb els dits per tot el plat... i oli en un llum!! al estar el plat lubricat, la part crua lliscava literalment pel plat fins a la paella.
Un altre truc que vaig descobrir l'altre dia: quan vull fer la volta a la truita, sempre em feia molta ràbia que quan posava la cara crua a la paella, sempre es quedava trossos de patata al plat on feia el tomb. L'altre dia vaig provar de posar quatre gotes d'oli i escampar-ho amb els dits per tot el plat... i oli en un llum!! al estar el plat lubricat, la part crua lliscava literalment pel plat fins a la paella.
- Somiatruites.
- :: papallona
- Entrades: 135
- Membre des de: dt. març 02, 2010 1:14 pm
Re: TRUITA DE PATATES GORDA
Neuetes, molt bon truc això d'escampar oli al plat. Ja ho provaré!
Re: TRUITA DE PATATES GORDA
El meu home, que és el que cuina ho fa com algunes de vosaltres heu dit, amb royal, llet i bastants ous... el problema és que a ell, moltes vegades li queda com a cru al centre de la truita, com ho feu vosaltres per què amb tanta cosa no us quedi cru?
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |