Com es fa el POLLASTRE amb PRUNES?
Com es fa el POLLASTRE amb PRUNES?
HOla noies! COm es fa el pollastre amb prunes típic de Nadal? és que em toca fer-lo i no sé ni per on començar...
VISITA EL MEU BLOG: http://maretameva.wordpress.com/
[b][color=#0080FF]EL PART DE LA MARIA: viewtopic.php?f=115&t=27419&p=1388186#p1388186
Re: Com es fa el POLLASTRE amb PRUNES?
Et passo una recepta que surt molt bo
Pollastre rostit amb prunes i pinyons
Aquest és un clàssic de la cuina tradicional catalana... i un dels meus plats preferits!! :) Tot i que el faig tot sovint, encara no l'havia publicat al blog. Així que aquí el teniu!
Segurament, cada casa té els seus detallets que difereixen d'aquesta recepta, però jo us el presento tal com l'he après de la meva mare!! :)
Evidentment, aquí es fa difícil trobar pollastre "de pagès". Però aquells qui pugueu aconseguir-ne, queda realment bo bo!!
Ingredients: (per a 4 persones)
• 1 pollastre de pagès tallat a quarts
• 1 cabeça d'alls
• 4 cebetes petites
• 1 copeta de brandy
• prunes, orellons i pinyons
• oli d'oliva
• sal
Preparació:
Es sala el pollastre i en una cassola amb un raig d'oli, s'enrosseix a foc viu.
Quan sigui daurat, s'hi afegeixen les cebes pelades i els alls sense pelar, i es cou a foc lent.
Quan la ceba està cuita, es flameja amb el brandy. S'hi afegeixen les prunes, orellons i pinyons i es deixa coure tapat, a foc lent.
Pollastre rostit amb prunes i pinyons
Aquest és un clàssic de la cuina tradicional catalana... i un dels meus plats preferits!! :) Tot i que el faig tot sovint, encara no l'havia publicat al blog. Així que aquí el teniu!
Segurament, cada casa té els seus detallets que difereixen d'aquesta recepta, però jo us el presento tal com l'he après de la meva mare!! :)
Evidentment, aquí es fa difícil trobar pollastre "de pagès". Però aquells qui pugueu aconseguir-ne, queda realment bo bo!!
Ingredients: (per a 4 persones)
• 1 pollastre de pagès tallat a quarts
• 1 cabeça d'alls
• 4 cebetes petites
• 1 copeta de brandy
• prunes, orellons i pinyons
• oli d'oliva
• sal
Preparació:
Es sala el pollastre i en una cassola amb un raig d'oli, s'enrosseix a foc viu.
Quan sigui daurat, s'hi afegeixen les cebes pelades i els alls sense pelar, i es cou a foc lent.
Quan la ceba està cuita, es flameja amb el brandy. S'hi afegeixen les prunes, orellons i pinyons i es deixa coure tapat, a foc lent.
Sócfeliç.cat
Re: Com es fa el POLLASTRE amb PRUNES?
I amb el que sobra a fer unes croquetes. Que queden boniiiiiiiiiisssssssiiiiiiiimes! A casa els encanten!
Neus
Re: Com es fa el POLLASTRE amb PRUNES?
Gràcieeeeeeeeeeeeees!!!!!!!!!!!!!!!
VISITA EL MEU BLOG: http://maretameva.wordpress.com/
[b][color=#0080FF]EL PART DE LA MARIA: viewtopic.php?f=115&t=27419&p=1388186#p1388186
Re: Com es fa el POLLASTRE amb PRUNES?
Si el vols fer farcit, el procés és molt semblant i queda visualment sencer.
A la cassola hi pots posar tot el que t'ha dit la Pilar i a més salsitxes tallades petites i trossets de porc.
Has de demanar a la polleria que et facin el pollastre net i polit per farcir. Un cop a casa mira que estigui net de pèls, sobretot a la zona del cul (perdoneu que sigui tan explícita).
Aleshores, un cop feta la cassola farceixes el pollastre (que encara està cru) amb tot el que hi ha a la cassola. Li cuses la part de dalt i de baix (que estigui plenet però no a petar, que sinó a l'hora de cosir-lo se't trencarà la pell). L'embadurnes bé amb llard o oli i a la safata hi tires una mica més de brandy (no pateixis si hi ha nens, queda completament evaporat), després el poses embolicat en paper de plata al forn. Quan ja estigui cuit li treus el paper de plata perquè es dori una micona.
Queda boníssim, però a més queda una presentació com la de les àvies!
Au, bon profit!
Edito per dir que no hi posis els alls, que si els poses algú es recordarà de la teva família...
A la cassola hi pots posar tot el que t'ha dit la Pilar i a més salsitxes tallades petites i trossets de porc.
Has de demanar a la polleria que et facin el pollastre net i polit per farcir. Un cop a casa mira que estigui net de pèls, sobretot a la zona del cul (perdoneu que sigui tan explícita).
Aleshores, un cop feta la cassola farceixes el pollastre (que encara està cru) amb tot el que hi ha a la cassola. Li cuses la part de dalt i de baix (que estigui plenet però no a petar, que sinó a l'hora de cosir-lo se't trencarà la pell). L'embadurnes bé amb llard o oli i a la safata hi tires una mica més de brandy (no pateixis si hi ha nens, queda completament evaporat), després el poses embolicat en paper de plata al forn. Quan ja estigui cuit li treus el paper de plata perquè es dori una micona.
Queda boníssim, però a més queda una presentació com la de les àvies!
Au, bon profit!
Edito per dir que no hi posis els alls, que si els poses algú es recordarà de la teva família...
Re: Com es fa el POLLASTRE amb PRUNES?
Moltissimes gràcies! té molt bona pinta!
VISITA EL MEU BLOG: http://maretameva.wordpress.com/
[b][color=#0080FF]EL PART DE LA MARIA: viewtopic.php?f=115&t=27419&p=1388186#p1388186
Re: Com es fa el POLLASTRE amb PRUNES?
Jo he fet aquesta recepta varies vegades i m'ha quedat forc,a be:
http://www.cuinaperllaminers.com/2009/0 ... nyons.html
http://www.cuinaperllaminers.com/2009/0 ... nyons.html
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |