RECEPTES DE NADAL
- Esquiroleta
- :: papallona
- Entrades: 128
- Membre des de: dl. jul. 21, 2008 4:56 pm
- Ubicació: Baix Llobregat
Re: RECEPTES DE NADAL
Ixena ha escrit:Ara entro un momentet, però si us interessa us puc passar la recepta de pollastre amb prunes i pinyons. És molt fàcil i queda molt bo!
I taaaant que ens interessa!
Re: RECEPTES DE NADAL
Vinga, recepta de pollastre amb prunes i pinyons
Jo el faig així, ben fàcil, suposo que hi ha receptes més elaborades, però aquesta surt prou bé!
Ingredients:
oli, sal i pebre
pollastre a trossos
1 o 2 cebes
vi negre
conyac
prunes (amb os o sense; personalment m'agraden més amb os)
pinyons
Preparació:
La nit abans posar en remull les prunes. Han de quedar cobertes amb el vi negre i el conyac. Jo faig mig de vi negre i mig de conyac, així a ull. Si no hi penseu (com em passa molts cops), doncs ho poseu en remull quan comenceu a prepar-ho tot.
Primer cal salpebrar el pollastre i tot seguit rostir-lo amb oli en una cassola. Quan està rostit, afegim 1 o 2 cebes tallades a trossets i les afegim a la cassola. Quan la ceba ja ha canviat de color i creiem que el pollastre ja està prou rostit, hi tirem el suc de les prunes (és a dir el vi i el conyac; reservem les prunes a part) i una mica d'aigua (que quedi força cobert). Ho tapem i que vagi fent xup-xup. Hem d'anar vigilant l'aigua i la cocció, si cal en podem tirar una mica més.
Quan ja està cuit, hi afegim les prunes i els pinyons, ho deixem una mica i ja està!
Sembla complicat, però és fàcil!
Un consell, a vegades com que queda una mica o força d'oli d'haver rostit el pollastre, abans de posar-hi el suc de les prunes, jo trec una mica d'oli perquè sinó queda una mica oliós (pel meu gust)!
Hi ha gent que també hi afegeix pastanaga amb la ceba.
Bon profit!!!
Jo el faig així, ben fàcil, suposo que hi ha receptes més elaborades, però aquesta surt prou bé!
Ingredients:
oli, sal i pebre
pollastre a trossos
1 o 2 cebes
vi negre
conyac
prunes (amb os o sense; personalment m'agraden més amb os)
pinyons
Preparació:
La nit abans posar en remull les prunes. Han de quedar cobertes amb el vi negre i el conyac. Jo faig mig de vi negre i mig de conyac, així a ull. Si no hi penseu (com em passa molts cops), doncs ho poseu en remull quan comenceu a prepar-ho tot.
Primer cal salpebrar el pollastre i tot seguit rostir-lo amb oli en una cassola. Quan està rostit, afegim 1 o 2 cebes tallades a trossets i les afegim a la cassola. Quan la ceba ja ha canviat de color i creiem que el pollastre ja està prou rostit, hi tirem el suc de les prunes (és a dir el vi i el conyac; reservem les prunes a part) i una mica d'aigua (que quedi força cobert). Ho tapem i que vagi fent xup-xup. Hem d'anar vigilant l'aigua i la cocció, si cal en podem tirar una mica més.
Quan ja està cuit, hi afegim les prunes i els pinyons, ho deixem una mica i ja està!
Sembla complicat, però és fàcil!
Un consell, a vegades com que queda una mica o força d'oli d'haver rostit el pollastre, abans de posar-hi el suc de les prunes, jo trec una mica d'oli perquè sinó queda una mica oliós (pel meu gust)!
Hi ha gent que també hi afegeix pastanaga amb la ceba.
Bon profit!!!
Re: RECEPTES DE NADAL
Ixena ha escrit:Vinga, recepta de pollastre amb prunes i pinyons
Jo el faig així, ben fàcil, suposo que hi ha receptes més elaborades, però aquesta surt prou bé!
Ingredients:
oli, sal i pebre
pollastre a trossos
1 o 2 cebes
vi negre
conyac
prunes (amb os o sense; personalment m'agraden més amb os)
pinyons
Preparació:
La nit abans posar en remull les prunes. Han de quedar cobertes amb el vi negre i el conyac. Jo faig mig de vi negre i mig de conyac, així a ull. Si no hi penseu (com em passa molts cops), doncs ho poseu en remull quan comenceu a prepar-ho tot.
Primer cal salpebrar el pollastre i tot seguit rostir-lo amb oli en una cassola. Quan està rostit, afegim 1 o 2 cebes tallades a trossets i les afegim a la cassola. Quan la ceba ja ha canviat de color i creiem que el pollastre ja està prou rostit, hi tirem el suc de les prunes (és a dir el vi i el conyac; reservem les prunes a part) i una mica d'aigua (que quedi força cobert). Ho tapem i que vagi fent xup-xup. Hem d'anar vigilant l'aigua i la cocció, si cal en podem tirar una mica més.
Quan ja està cuit, hi afegim les prunes i els pinyons, ho deixem una mica i ja està!
Sembla complicat, però és fàcil!
Un consell, a vegades com que queda una mica o força d'oli d'haver rostit el pollastre, abans de posar-hi el suc de les prunes, jo trec una mica d'oli perquè sinó queda una mica oliós (pel meu gust)!
Hi ha gent que també hi afegeix pastanaga amb la ceba.
Bon profit!!!
ñam ñam ixena... quan de temps es tarda, més o menys, en coure el pollastre?
Re: RECEPTES DE NADAL
Raquel, el temps de cocció depèn de cada pollastres (si és de pagès, si és gran, petit....). Més o menys, el suc de les prunes i l'aigua et donen la pista amesura que es va consumint, però de totes maneres quan el mous ja veus que està cuit (a vegades es desfà si no vigiles).
Re: RECEPTES DE NADAL
Ixena ha escrit:Raquel, el temps de cocció depèn de cada pollastres (si és de pagès, si és gran, petit....). Més o menys, el suc de les prunes i l'aigua et donen la pista amesura que es va consumint, però de totes maneres quan el mous ja veus que està cuit (a vegades es desfà si no vigiles).
Re: RECEPTES DE NADAL
Ixena te molt bona pinta la recepta!!!! Me l'apunto!!!!
Moltes gràcies bonicaaaa
Moltes gràcies bonicaaaa
- Esquiroleta
- :: papallona
- Entrades: 128
- Membre des de: dl. jul. 21, 2008 4:56 pm
- Ubicació: Baix Llobregat
Re: RECEPTES DE NADAL
Gràcies per la recepta, Ixena . A veure quin dia provo de fer-la.
Re: RECEPTES DE NADAL
Aquesta recepte del pollastre la fa ma mare cada any! surt bonísim i és per sucar pa!
Li demanem sempre!
Li demanem sempre!
Re: RECEPTES DE NADAL
edae ha escrit:Llagostins:
us poso una recepta de pica-pica. Tot i que us sembli estranya, us la recomano molt, tothom que ho ha probat se l'ha endut cap a casa!!!
Necessiteu:
Llagostins congelats
vinagre de poma
Deixeu la nit anterior els llagostins descongelant-se a la nevera. Al matí els peleu (i si podeu treieu els intestins, el filet negre). Els poseu en una safata un al costat de l'altra i els cobriu amb el vinagre de poma.
Ho heu de deixar un parell d'hores. Veureu que es van tornant blancs (el vinagre els cou). Quan portin 1h i 1/2 o 1h i 3/4 n'hagafeu un i el partiu i mireu si de dins també s'ha cuit.
Un cop fet, escorreu el vinagre i els serviu amb un raig d'oli i si voleu una mica de sal maldon (per fer maco).
Queden molt i molt bé!!!!
aquesta recepta té molt bona pinta.... en probaré uns quants abans per saber si ens agraden i si surten bé els faré per nadal... tinc un dubte... els llagostins no els sales abans de ficar-los al vinagre? ni després? només la maldon?
Lau.
Re: RECEPTES DE NADAL
No cal salar-los en cap moment. De fet, la sal maldon és només per donar-hi el puntet, perquè si no en tens no cal.
Re: RECEPTES DE NADAL
Nina que camina ha escrit:Hola maques!
Jo per Nadal de fa 2/3 anys vaig fer una recepta de xai al forn amb mel que em va quedar boníssima. Però ha d'agradar la barreja del dolç i el salat!!
Escalfo el forn a 190-200º. Mentrestant preparo una safata del forn untant-la en oli, hi poso un llit de patata tallada en rodanxa, a sobre hi poso el xai ja salat i, per sobre, hi tiro la meitat d'una barreja de mel i vi blanc. També li poso unes rametes de romaní per aromatitzar. Ho poso dins del forn i hi vaig tirant més barreja a mesura que ho va necessitant. Quan ja està fet el xai (1/2 hora o 3/4) ho trec del forn, li trec les rametes de romaní, ho emplato i a menjar.
No us poso les mides de mel ni de vi blanc perquè depen del xai que feu i de com sigui la safata. Jo, per dues persones, compto 3/4 d'un got (dels de nocilla) de la barreja, en la que hi poso un parell de dits de mel però al Ninu li agrada molt el dolç!
Ja em direu què us sembla!
Nina¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡ Gracie, gracie i ,mil gracies¡¡¡¡¡
Avui he fet la teva recepta de xai, tenia convidats i els hi ha encantat, era deliciós,ens ha agradat tant que segurament repetirem per capd'any. Enlloc de romani hi he posat farigola(es el que tenia mes a má) i a més de les patates i heposat força ceba tallada fineta. Total que lea patates amb la ceba i la berreja de mel i vi s'ha caramelitzat i era tanto mésbò que el cabrit.
De veritat que he trionfat gracies a tú, aixi que un kilo de petonarros
Re: RECEPTES DE NADAL
Gràcies NyiNyi per la recepta del torró de xocolata!
La vaig ahir i avui ens l'hem menjat! no n'ha quedat ni un bocí, boníssim!!! Jo els del super els trobo molt dolços i no m'agraden gaire, però aquest molt bo i amb molt de gust de xocolata, que és el que interessa, no?
La vaig ahir i avui ens l'hem menjat! no n'ha quedat ni un bocí, boníssim!!! Jo els del super els trobo molt dolços i no m'agraden gaire, però aquest molt bo i amb molt de gust de xocolata, que és el que interessa, no?
Re: RECEPTES DE NADAL
Ixena ha escrit:Gràcies NyiNyi per la recepta del torró de xocolata!
La vaig ahir i avui ens l'hem menjat! no n'ha quedat ni un bocí, boníssim!!! Jo els del super els trobo molt dolços i no m'agraden gaire, però aquest molt bo i amb molt de gust de xocolata, que és el que interessa, no?
M'en al.legro molt Ixena que us hagi agradat!!!
Jo encara l'haig de fer aquest any!! però es que quan la faig la devorem!!!!
Re: RECEPTES DE NADAL
L'altre dia parlant de que podiem fer de pica-pica per cap d'any, ens van venir al cap la recepta de les cloïsses amb ceba que fa la meva sogre!
Us posso la recepta, per si us interessa!
Ingredients:
cloïsses
ceba
all
julivert
farina
vi blanc
oli
sal
Preparació:
» Es deixen les cloïsses mínim una horeta amb aigua freda i sal perquè treguin la sorra.
» Es fa un sofregit de ceba, all i julivert que no agafi color. Quan és cuit s’hi tira una cullerada de farina fins que s’enganxi i després un raig de vi.
» S’hi afegeix aigua (molt poca, perquè les cloïsses ja en deixen anar), es sala i s’hi tiren les cloïsses.
» Quan s’obren es poden menjar.
Us posso la recepta, per si us interessa!
Ingredients:
cloïsses
ceba
all
julivert
farina
vi blanc
oli
sal
Preparació:
» Es deixen les cloïsses mínim una horeta amb aigua freda i sal perquè treguin la sorra.
» Es fa un sofregit de ceba, all i julivert que no agafi color. Quan és cuit s’hi tira una cullerada de farina fins que s’enganxi i després un raig de vi.
» S’hi afegeix aigua (molt poca, perquè les cloïsses ja en deixen anar), es sala i s’hi tiren les cloïsses.
» Quan s’obren es poden menjar.
Re: RECEPTES DE NADAL
Ixena ha escrit:Gràcies NyiNyi per la recepta del torró de xocolata!
La vaig ahir i avui ens l'hem menjat! no n'ha quedat ni un bocí, boníssim!!! Jo els del super els trobo molt dolços i no m'agraden gaire, però aquest molt bo i amb molt de gust de xocolata, que és el que interessa, no?
on és la recepta del torró de xocolata????
jo la vull, porfi!
- Nina que camina
- :: rateta
- Entrades: 181
- Membre des de: dj. març 06, 2008 10:26 am
Re: RECEPTES DE NADAL
Martínica m'alegro molt que t'hagi agradat la recepta!! Jo aquest any per cap d'any la faré per aclamació dels convidats!! I aprofitaré el teu suggeriment de posar-hi ceba!! Ummm.... ja m'estic llepant els dits!
Bones festes a totes!!
Bones festes a totes!!
Re: RECEPTES DE NADAL
raquel79 ha escrit:Ixena ha escrit:Gràcies NyiNyi per la recepta del torró de xocolata!
La vaig ahir i avui ens l'hem menjat! no n'ha quedat ni un bocí, boníssim!!! Jo els del super els trobo molt dolços i no m'agraden gaire, però aquest molt bo i amb molt de gust de xocolata, que és el que interessa, no?
on és la recepta del torró de xocolata????
jo la vull, porfi!
Raquel!!! és a la primera pàgina.
T'ho copio!
Torró de xocolata
Ingredients:
200 gr. de xocolata sense llet
200 gr. de xocolata amb llet
150 gr. de mantega sense sal
50 gr. de sucre llustre (si no en tenim podem pasar per la picadora el sucre normal)
50 gr. d' arròs inflat (cereals "Rice Krispis", si no en trobem de normals podem posar-n'hi de "chocolateados" )
Ratllem la xocolata amb llet (segons em va dir, costa una mica)
Desfem al bany Maria la xocolata sense llet amb la mantega. Quan està desfeta hi afegim el sucre i barregem bé. Incorporem la xocolata amb llet ratllada i tornem a barrejar. Ho pasem per la batidora perquè quedi una pasta més fina. Afegim els cereals i ho remenem.
Ho posem en un motlle rectangular I ho posem una estona al congelador fins que agafa consistència i el podem desmotllar.
Ja estan a punt de menjar.
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |