Pa de Pessic de Civada i Poma (Sense ou, llet i sucre)

Pastissos, galetes, gelats i sorbets, pastes diverses...
Avatar de l’usuari
sika
:: peixet
:: peixet
Ubicació: Terrassa
Entrades: 261
Membre des de: dc. ago. 27, 2014 7:45 pm

Pa de Pessic de Civada i Poma (Sense ou, llet i sucre)

dv. ago. 29, 2014 11:24 am

¡Hola!

Us deixo una recepta d'un Pa de Pessic molt saludable. Una bona opció per la canalla (i pels grans, eh?), que té en compte algunes de les intolerancies més comunes. Us la copio aquí en català i la podeu trobar també al meu blog http://sannanatura.wordpress.com. :)

Ingredients

220 grams de farina integral, 100 grams de flocs de civada, 8 grams de llevat de rebosteria, 1/4 c/c de nou moscada, una mica de sal, 100 grams de melassa d'arròs (o xarop d'atzavara), 50 grams d'oli vegetal, 110 grams de compota de poma sense sucre, 100 grams de beguda d'arròs (o qualsevol altra vegetal), 1 poma.

Passos a seguir

Encén el forn amb calor dalt i baix a 185º C. Prepara el motlle untant amb una mica d'oli (ajuda't amb un paper absorbent), s'empolvora una mica de farina i sacseja perquè es reparteixi per tota la superfície, rebutja l'excés.

Posa en un bol la farina, la civada, el llevat, la nou moscada i la sal. Barreja bé per combinar tots els ingredients. A continuació s'afegeix la melassa, l'oli (he utilitzat de gira-sol) i la compota de poma sense sucre, (es prepara molt fàcilment a casa, només cal coure les pomes pelades i despepitadas fins que estiguin molt tendres, després es trituren i si es desitja una compota més densa, es torna a posar al foc, a baixa temperatura i es deixa coure perquè vagi evaporant aigua).

Afegeix també la beguda d'arròs o la que hagis escollit) i barreja bé, fins que tots els ingredients estiguin integrats. Pela la poma i talla-per la meitat, retira el cor i una meitat talla-la en daus per incorporar-los a la massa del pa de pessic, l'altra meitat talla-la en làmines.

Barreja bé la poma tallada a daus amb la massa i aboca-la en el motlle, serà una massa bastant densa. Aplana la superfície i col · loca la poma tallada a làmines. Si ho desitja, s'empolvora uns flocs de civada.

S'enforna el pa de pessic col·locant al centre del forn, durant 30 minuts aproximadament, comprova amb un escuradents que està fet.

Imatge

http://sannanatura.wordpress.com/2014/08/29/bizcocho-de-avena-y-manzana/

Espero que us agradi!!

Torna a “Dolços i Rebosteria”

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::