Natilles de vainilla
Natilles de vainilla
Al meu fill gran li encanten les natilles i em va demanar que en féssim un dia. Ahir per fi en vam fer amb una recepta que vaig trobar a internet i van quedar boníssimes (i això que a mi no m'agraden massa).
INGREDIENTS (per a 4 persones)
- 600 ml de llet
- 30 grams de maizena
- 1 branca de vainilla
- 3 rovells d’ou
- 80 grams de sucre
PREPARACIÓ
Barregem la maizena amb una petita part de la llet, fins que no quedin grumolls i tot estigui ben integrat.
Tot seguit posem la resta de la llet i la vainilla en un cassó a foc mitjà fins que bulli. Quan comenci a bullir, ho retirem del foc i ho deixem reposar uns 10 minuts.
Mentre la llet reposa, barregem els rovells d’ou amb el sucre i ho batem fins que quedi una mescla cremosa i homogènia. Ara hi afegim la llet amb la maizena i ho tornem a batre fins que quedi tot incorporat.
Passats els deu minuts, traiem la branca de vainilla de la llet, la tornem a posar al foc mitjà i hi posem la mescla dels rovells d’ou. Ho anem remenant fins que s'espesseixi.
Finalment, posem les natilles dins els gotets, deixar-ho reposar una mica, i cap a la nevera (tres hores com a mínim).
INGREDIENTS (per a 4 persones)
- 600 ml de llet
- 30 grams de maizena
- 1 branca de vainilla
- 3 rovells d’ou
- 80 grams de sucre
PREPARACIÓ
Barregem la maizena amb una petita part de la llet, fins que no quedin grumolls i tot estigui ben integrat.
Tot seguit posem la resta de la llet i la vainilla en un cassó a foc mitjà fins que bulli. Quan comenci a bullir, ho retirem del foc i ho deixem reposar uns 10 minuts.
Mentre la llet reposa, barregem els rovells d’ou amb el sucre i ho batem fins que quedi una mescla cremosa i homogènia. Ara hi afegim la llet amb la maizena i ho tornem a batre fins que quedi tot incorporat.
Passats els deu minuts, traiem la branca de vainilla de la llet, la tornem a posar al foc mitjà i hi posem la mescla dels rovells d’ou. Ho anem remenant fins que s'espesseixi.
Finalment, posem les natilles dins els gotets, deixar-ho reposar una mica, i cap a la nevera (tres hores com a mínim).
Re: Natilles de vainilla
Ey Gràcies Nunus!
Intentaré fer-les, sembla fàcil la recepta!!!
I com es crema el sucre per sobre?
Intentaré fer-les, sembla fàcil la recepta!!!
I com es crema el sucre per sobre?
- Lisa_Cat
- :: peixet
- Entrades: 286
- Membre des de: dj. maig 20, 2010 6:04 pm
- Ubicació: Vallès Occidental
Re: Natilles de vainilla
Ei Nunus!!
Moltes gracies per la recepta, fa temps q en buscava una i mira per on la trobo aqui!
L'unic problema que tinc es que fer despres de les clares d'ou... Tambe faig flams i em passa el mateix, sempre em sobren les clares, a vegades despres faig truita de patates, pero si no, que?
Per si t'interessa, la meva recepta de flams:
Flam d’ou
6 ous (6 rovells i 3 clares)
mig l de llet
150 g de sucre
150 g més de sucre per al caramel (jo poso caramel comercial!)
Acaramel·lar els motlles. Batre els ous amb el sucre i la llet i abocar-ho a les flameres. Coure al forn a bany maria, a 160º. Motlles individuals entre 20 i 25 minuts. Motlle d’1 litre i mig, entre 45 i 60 minuts
Molt facil i resultona!!
Moltes gracies per la recepta, fa temps q en buscava una i mira per on la trobo aqui!
L'unic problema que tinc es que fer despres de les clares d'ou... Tambe faig flams i em passa el mateix, sempre em sobren les clares, a vegades despres faig truita de patates, pero si no, que?
Per si t'interessa, la meva recepta de flams:
Flam d’ou
6 ous (6 rovells i 3 clares)
mig l de llet
150 g de sucre
150 g més de sucre per al caramel (jo poso caramel comercial!)
Acaramel·lar els motlles. Batre els ous amb el sucre i la llet i abocar-ho a les flameres. Coure al forn a bany maria, a 160º. Motlles individuals entre 20 i 25 minuts. Motlle d’1 litre i mig, entre 45 i 60 minuts
Molt facil i resultona!!
Re: Natilles de vainilla
mmm que bones les natilles! quina llàstima que a casa no agraden i ja no en faig mai perquè a mi no em convenen
Lisa_Cat jo quan faig flams o crema i em sobren clares les vaig congelant i quan en tinc 8 o 9 faig aquest pa de pessic viewtopic.php?f=93&t=30745 està boníssim!
Lisa_Cat jo quan faig flams o crema i em sobren clares les vaig congelant i quan en tinc 8 o 9 faig aquest pa de pessic viewtopic.php?f=93&t=30745 està boníssim!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: Natilles de vainilla
recepta imprimida :)
Re: Natilles de vainilla
MARUXA ha escrit:Ey Gràcies Nunus!
Intentaré fer-les, sembla fàcil la recepta!!!
I com es crema el sucre per sobre?
MARUXA, jo no hi vaig posar sucre per cremar... No se'm va acudir... Però justament ahir a la nit em va venir un flaix i vaig pensar que ho hauria pogut fer.
Jo tinc una pala petita d'aquelles que escalfes al foc (que no la faig servir massa, per no dir gens), o sigui que jo hi hauria posat el sucre al damunt i després amb la pala ben calenta.
- Lisa_Cat
- :: peixet
- Entrades: 286
- Membre des de: dj. maig 20, 2010 6:04 pm
- Ubicació: Vallès Occidental
Re: Natilles de vainilla
Moltes gracies per la idea Ametista!! Ho provare!!
D'altra banda, jo nomes poso sucre cremat a la crema catalana, pero una manera senzilla es amb un bufador petit de cuina (un soplete!)
D'altra banda, jo nomes poso sucre cremat a la crema catalana, pero una manera senzilla es amb un bufador petit de cuina (un soplete!)
Re: Natilles de vainilla
Un bufador de cuina!!! Gràcies Lisa-cat, m´hauré d´"agenciar" un... És que nunus, la meva cuina és elèctrica així que no puc escalfar cap pala al foc... vaig a informar-me sobre això del bufador...
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |