Natilles de vainilla

Pastissos, galetes, gelats i sorbets, pastes diverses...
Avatar de l’usuari
nunus
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1567
Membre des de: dc. maig 21, 2008 10:27 pm

Natilles de vainilla

EntradaAutor: nunus » dl. juny 17, 2013 10:33 pm

Al meu fill gran li encanten les natilles i em va demanar que en féssim un dia. Ahir per fi en vam fer amb una recepta que vaig trobar a internet i van quedar boníssimes (i això que a mi no m'agraden massa).


INGREDIENTS (per a 4 persones)

- 600 ml de llet
- 30 grams de maizena
- 1 branca de vainilla
- 3 rovells d’ou
- 80 grams de sucre

PREPARACIÓ

Barregem la maizena amb una petita part de la llet, fins que no quedin grumolls i tot estigui ben integrat.

Tot seguit posem la resta de la llet i la vainilla en un cassó a foc mitjà fins que bulli. Quan comenci a bullir, ho retirem del foc i ho deixem reposar uns 10 minuts.

Mentre la llet reposa, barregem els rovells d’ou amb el sucre i ho batem fins que quedi una mescla cremosa i homogènia. Ara hi afegim la llet amb la maizena i ho tornem a batre fins que quedi tot incorporat.

Passats els deu minuts, traiem la branca de vainilla de la llet, la tornem a posar al foc mitjà i hi posem la mescla dels rovells d’ou. Ho anem remenant fins que s'espesseixi.

Finalment, posem les natilles dins els gotets, deixar-ho reposar una mica, i cap a la nevera (tres hores com a mínim).

:ok:
Fitxers adjunts
IMG_3377.jpg
Natilles de vainilla
Imatge
Imatge
Avatar de l’usuari
MARUXA
:: cèrvol
:: cèrvol
Entrades: 547
Membre des de: dt. jul. 14, 2009 10:33 am

Re: Natilles de vainilla

EntradaAutor: MARUXA » dt. juny 18, 2013 1:10 pm

Ey Gràcies Nunus!

Intentaré fer-les, sembla fàcil la recepta!!!

I com es crema el sucre per sobre?
Imatge
Roger, ets la nostra alegria!!
Avatar de l’usuari
Lisa_Cat
:: peixet
:: peixet
Entrades: 286
Membre des de: dj. maig 20, 2010 6:04 pm
Ubicació: Vallès Occidental

Re: Natilles de vainilla

EntradaAutor: Lisa_Cat » dt. juny 18, 2013 2:33 pm

Ei Nunus!!

Moltes gracies per la recepta, fa temps q en buscava una i mira per on la trobo aqui!

L'unic problema que tinc es que fer despres de les clares d'ou... Tambe faig flams i em passa el mateix, sempre em sobren les clares, a vegades despres faig truita de patates, pero si no, que?

Per si t'interessa, la meva recepta de flams:

Flam d’ou
6 ous (6 rovells i 3 clares)
mig l de llet
150 g de sucre
150 g més de sucre per al caramel (jo poso caramel comercial!)

Acaramel·lar els motlles. Batre els ous amb el sucre i la llet i abocar-ho a les flameres. Coure al forn a bany maria, a 160º. Motlles individuals entre 20 i 25 minuts. Motlle d’1 litre i mig, entre 45 i 60 minuts

Molt facil i resultona!!
Lisa ||*||

Imatge
Imatge
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5481
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: Natilles de vainilla

EntradaAutor: ametista » dt. juny 18, 2013 3:35 pm

mmm que bones les natilles! quina llàstima que a casa no agraden i ja no en faig mai perquè a mi no em convenen :content:

Lisa_Cat jo quan faig flams o crema i em sobren clares les vaig congelant i quan en tinc 8 o 9 faig aquest pa de pessic viewtopic.php?f=93&t=30745 està boníssim! :ok:
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
Tutty29
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1819
Membre des de: dg. gen. 16, 2011 6:12 pm

Re: Natilles de vainilla

EntradaAutor: Tutty29 » dt. juny 18, 2013 4:15 pm

recepta imprimida :)
Avatar de l’usuari
nunus
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1567
Membre des de: dc. maig 21, 2008 10:27 pm

Re: Natilles de vainilla

EntradaAutor: nunus » dt. juny 18, 2013 10:27 pm

MARUXA ha escrit:Ey Gràcies Nunus!

Intentaré fer-les, sembla fàcil la recepta!!!

I com es crema el sucre per sobre?


MARUXA, jo no hi vaig posar sucre per cremar... No se'm va acudir... :-:) Però justament ahir a la nit em va venir un flaix i vaig pensar que ho hauria pogut fer.

Jo tinc una pala petita d'aquelles que escalfes al foc (que no la faig servir massa, per no dir gens), o sigui que jo hi hauria posat el sucre al damunt i després amb la pala ben calenta.
Imatge
Imatge
Avatar de l’usuari
Lisa_Cat
:: peixet
:: peixet
Entrades: 286
Membre des de: dj. maig 20, 2010 6:04 pm
Ubicació: Vallès Occidental

Re: Natilles de vainilla

EntradaAutor: Lisa_Cat » dj. juny 20, 2013 1:47 pm

Moltes gracies per la idea Ametista!! Ho provare!!

D'altra banda, jo nomes poso sucre cremat a la crema catalana, pero una manera senzilla es amb un bufador petit de cuina (un soplete!)
Lisa ||*||

Imatge
Imatge
Avatar de l’usuari
MARUXA
:: cèrvol
:: cèrvol
Entrades: 547
Membre des de: dt. jul. 14, 2009 10:33 am

Re: Natilles de vainilla

EntradaAutor: MARUXA » dc. juny 26, 2013 10:43 am

Un bufador de cuina!!! Gràcies Lisa-cat, m´hauré d´"agenciar" un... És que nunus, la meva cuina és elèctrica així que no puc escalfar cap pala al foc... vaig a informar-me sobre això del bufador...
Imatge
Roger, ets la nostra alegria!!

Torna a “Dolços i Rebosteria”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::