Barcelona tindrà 800 infants menys a P3 el curs vinent però mantindrà l'oferta i baixaran també els alumnes a 1r d'ESO

Tota l'actualitat a Socpetit i tots els vostres comentaris.
Avatar de l’usuari
Toni
:: dinosaure
Entrades: 6079
Membre des de: dc. abr. 23, 2003 12:23 pm
Ubicació: Bcn
Contacta:

Barcelona tindrà 800 infants menys a P3 el curs vinent però mantindrà l'oferta i baixaran també els alumnes a 1r d'ESO

EntradaAutor: Toni » dl. feb. 22, 2021 4:23 pm

Es detecten 20.800 estudiants vulnerables, un 11,7% del total

El Consorci d'Educació de Barcelona mantindrà l'oferta a P3 el curs vinent, tot i que hi haurà 802 alumnes menys. L'objectiu és fer ràtios inferiors inicials en els centres públics de determinades zones per repartir equilibradament i evitar la segregació. En total s'incorporaran al sistema 11.751 alumnes de P3 i l'oferta inicial serà de 13.709 places (6.409 públiques i 7.300 concertades). La ràtio a P3 en les zones amb alt percentatge d'alumnat vulnerable serà d'entre 20 i 22 alumnes, mentre que a les zones amb una baixada d'alumnat seran de 22 a 24 i a la resta de 25 (el 48,3%). A 1r d'ESO es preveu la primera baixada en anys, amb uns 800 alumnes i 9 grups menys. D'altra banda, hi ha 20.800 alumnes detectats com a vulnerables, un 11,7%.
Les places de P3 es reparteixen en 176 centres públics, amb 273 grups, i en 151 centres concertats, amb 292 grups. Segons dades del Consorci, el proper curs s'incrementaran en 100 les places públiques de P3 a l'Eixample gràcies als tres centres concertats que passaran a la xarxa pública, tal i com es va anunciar el passat divendres. Es tracta de les antigues escoles de la Fundació Escola Vicenciana (Marillas, Sagrada Família i Sagrat Cor) que passaran a dir-se Institut Escola Londres, Institut Escola Sicília i Escola Aldana. També s'han creat dos grups addicionals per necessitats d'escolarització, un a l'Escola Gayarre i un altre a l'Institut Escola El Til·ler.

La baixada d'alumnes a P3 s'explica en gran mesura pel descens dràstic i general de mobilitat de la població provocada per la pandèmia. En concret, el Consorci ha calculat que mentre altres cursos es registrava la incorporació de fins a uns 5.000 alumnes en el període de maig a setembre, aquest curs van ser uns 1.500. D'altra banda, també hi ha barcelonins que han marxat de la ciutat, tot i que el Consorci no disposa de xifres concretes.

El president del Consorci, Josep Gonzàlez-Cambray, ha afirmat que la previsió és que es mantingui la tendència iniciada el curs passat amb més preinscripció en centres públics que concertats.

Menys grups a secundària

Pel que fa a secundària també hi ha menys alumnes, per primer cop en anys. L'oferta inicial de 1r d'ESO és de 14.565 places que es distribueixen en 209 centres, dels quals 75 públics i 134 concertats. En total hi haurà 490 grups, nou menys que el curs passat. Això s'explica per una reducció de 812 alumnes menys que en la preinscripció del curs 2020-2021. En aquesta oferta cal tenir en compte la posada en marxa d'un nou institut, l'Angeleta Ferrer, i tres instituts escola. Aquests darrers són l'escola Taxonera convertida en Institut Escola Mirades i els dos centres concertats de la Fundació Escola Vicenciana que passen a la xarxa pública com a institut escola.

11,7% d'alumnat vulnerable

Tant el vicepresident del Consorci, Joan Subirats, com la gerent, Mercè Massa, han destacat que durant els tres anys de funcionament del pla contra la segregació escolar s'ha millorat la detecció de l'alumnat vulnerable. Així, el 2017 hi havia un 3,7% d'alumnes vulnerables detectats, mentre que el 2020 s'ha arribat a l'11,7%. En total són 20.800 alumnes entre els 3 i el s16 anys.

Pel que fa a l'alumnat que s'incorporarà el curs vinent, s'han detectat 933 infants en situació de vulnerabilitat que començaran P3 i 1.813 cursaran el primer curs de secundària. Segons el Consorci, aquests alumnes es distribuiran de forma equitativa entre centres públics i concertats en un mateixa zona d'escolarització.

Tot i això, Cambray ha reconegut que la reducció de ràtios inicial contra la segregació es podrà aplicar només en els centres públics ja que no serà fins al curs 22-23 quan es podrà aplicar l'organtizació conjunta de l'oferta educativa, tal i com recull el nou decret d'admissió aprovat la setmana passada pel Govern.

L'Escola Sant Joan Baptista no passarà a la xarxa pública

D'altra banda, Cambray ha descartat que l'Escola Sant Joan Baptista, també de les escoles Vicencianes, passi a la xarxa pública perquè a la Barceloneta ja hi ha oferta pública "suficient" al barri per absorbir els 260 alumnes d'aquest centre. Així, ha assegurat que tots els alumnes, tant els de primària com els de secundària, tenen "plaça pública garantida" en els centres de la zona.

Font: ACN Barcelona

Imatge

Torna a “Actualitat a Socpetit”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 4 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::