Mona de Pasqua clàssica
Mona de Pasqua clàssica
Aquest dilluns de pasqua tothom a gaudir de la mona; aquí teniu la recepta de de la mona tradicional.
Ingredients per una mona per a 4 persones:
Mig kg de farina
75 g de sucre
50 g de mantega
3 ous, 10 g de sal
una pell de llimona ratllada
50 g de llevat premsat i llet.
Per a fer el guarniment:
Ous durs, oli, ou batut i sucre.
Amasseu la farina amb el sucre, els ous, la sal, el llevat, la mantega i la ratlladura de llimona.
Aneu afegint-hi llet de mica en mica, fins a formar una massa homogènia i que es desenganxi de les mans.
Deixeu-la reposar 30 minuts.
Formeu un pa rodó; al mig feu-hi un forat i aneu-lo engrandint fins a formar una corona.
Pinteu-lo amb oli i repartiu-hi per sobre, clavant-los, els ous durs amb closca.
Pinteu-ho amb ou batut i empolvoreu-hi sucre per sobre.
Deixeu-ho fermentar uns 20 minuts i poseu-ho al forn a 170 °C uns 45 minuts.
Decoreu-la al vostre gust!!
Font: Barcelona.cat
Photo by vicent34 on Foter.com / CC BY-NC-SA
Ingredients per una mona per a 4 persones:
Mig kg de farina
75 g de sucre
50 g de mantega
3 ous, 10 g de sal
una pell de llimona ratllada
50 g de llevat premsat i llet.
Per a fer el guarniment:
Ous durs, oli, ou batut i sucre.
Amasseu la farina amb el sucre, els ous, la sal, el llevat, la mantega i la ratlladura de llimona.
Aneu afegint-hi llet de mica en mica, fins a formar una massa homogènia i que es desenganxi de les mans.
Deixeu-la reposar 30 minuts.
Formeu un pa rodó; al mig feu-hi un forat i aneu-lo engrandint fins a formar una corona.
Pinteu-lo amb oli i repartiu-hi per sobre, clavant-los, els ous durs amb closca.
Pinteu-ho amb ou batut i empolvoreu-hi sucre per sobre.
Deixeu-ho fermentar uns 20 minuts i poseu-ho al forn a 170 °C uns 45 minuts.
Decoreu-la al vostre gust!!
Font: Barcelona.cat
Photo by vicent34 on Foter.com / CC BY-NC-SA
Torna a “Actualitat a Socpetit”
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 6 visitants
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |