19 mesos i nomes diu mama

Gatejar, caminar, correr i saltar.

Avatar de l’usuari
retalls
:: granota
:: granota
Entrades: 204
Membre des de: dt. set. 03, 2013 8:32 pm
Contacta:

Re: 19 mesos i nomes diu mama

EntradaAutor: retalls » dg. març 01, 2015 10:40 am

Maria V. ha escrit:Han passat tres setmanes; ja hi deveu haver anat. Què us han dit?
Pel que expliques, la nena progressa, encara que vagi lenta. Cadascú té el seu ritme. Ànim!

Vam tenir visita amb la psicologa que la portarà, però fins aquest dimarts vinent no comença ella.
Ja us diré. De moemnt tindrà 4 setmanes la psicologa per veure-la i decidir quines estratègies fer.
petons
MariaCarme
:: formigueta
:: formigueta
Entrades: 54
Membre des de: dl. feb. 02, 2015 7:18 pm

Re: 19 mesos i nomes diu mama

EntradaAutor: MariaCarme » dt. març 03, 2015 8:07 pm

Retalls, em sento molt identificada amb el teu cas. El meu fill te 18 mesos i no diu cap paraula. Molt esporadicament diu tatatata... Estem esperant visita amb la psicologa del CDIAP a finals d'aquest mes. Tambe farem 4 sessions exploratories per despres decidir. Per altra banda l'otorrino diu que li sembla que te mocs a l'orella. Donarem mucolitic i en un mes li faran la prova d'audicio. A veure...

Saber de casos de pares que han passat pel mateix m'ajuda molt. I comprenc perfectament l'angoixa que sentiu. Anims!
Avatar de l’usuari
retalls
:: granota
:: granota
Entrades: 204
Membre des de: dt. set. 03, 2013 8:32 pm
Contacta:

Re: 19 mesos i nomes diu mama

EntradaAutor: retalls » dt. març 03, 2015 8:22 pm

MariaCarme ha escrit:Retalls, em sento molt identificada amb el teu cas. El meu fill te 18 mesos i no diu cap paraula. Molt esporadicament diu tatatata... Estem esperant visita amb la psicologa del CDIAP a finals d'aquest mes. Tambe farem 4 sessions exploratories per despres decidir. Per altra banda l'otorrino diu que li sembla que te mocs a l'orella. Donarem mucolitic i en un mes li faran la prova d'audicio. A veure...

Saber de casos de pares que han passat pel mateix m'ajuda molt. I comprenc perfectament l'angoixa que sentiu. Anims!

feu bé d'anar tan ràpids. ës una cosa que amb noslatres no va passar. Dels 18 mesos fins tot just avui que ha començat al cdiap...
Bé, sort i ens vas explicant!!
petons
MariaCarme
:: formigueta
:: formigueta
Entrades: 54
Membre des de: dl. feb. 02, 2015 7:18 pm

Re: 19 mesos i nomes diu mama

EntradaAutor: MariaCarme » dc. març 04, 2015 9:06 pm

Hola Retalls.
Hem anat rapid amb el tema de la parla perque el meu fill ja estava sent tractat per retard psicomotor al CDIAP. Ara ja camina, s'ajup i s'aixeca sol, pero ha costat molt. A la revisio dels 18 mesos amb la neurologa va comprovar que el tema motor esta readreçat i ara el focus esta en el tema parla. Per aixo ens va derivar de seguida a la psicologa. Tot i que entre una cosa i l'altra els resultats no els tindrem fins als 20 mesos d'edat.

Volia aprofitar quest fil sobre el tema de la parla per preguntar si algu ha emprat algun metode per estimular la parla. Al CDIAP em van donar pautes molt bones per ajudar el meu fill en la part motriu, per per la parla vaig bastant perduda, i em queden encara 2 mesos per rebre diagnostic/indicacions del CDIAP.

El que em desconcerta del meu fill es que sembla prou espavilat: tal i com et mira, t'escolta, riu, juga... Comunica molt be amb l'expressio i els gestos. Presta atencio quan li explico contes o li canto una canço. Intenta apilar cubs, posar ninos dins del cotxe, tibar el tren de fusta pel fil... La gent que no te altres nens com a referencia el veuen totalment normal. Ara be, quan el compares amb el seu grup d'edat el retard global de desenvolupament que li han diagnosticat queda clarissim. No parla, camina amb poca seguretat, no s'enfila, s'ennuega amb els trossets de menjar, te menys precisio de manipulacio, enten molt poques coses... Es com si tingues 12 mesos enlloc de 18, pero no hi ha res en el seu comportament que expliqui perque no va a ritme. Si fos hiperactiu, o molt introvertit, o no tingues interes pels adults o pels objectes... semblaria que aquesta podria ser la causa. Pero ni el fisio ni la neurologa veuen res patologic en el seu comportament.

Noies, merci per llegir-me. Si algu te pautes que li hagin servit per estimular la parla del seu fill us agraire que mes les expliqueu.
turuleta
:: gosset
:: gosset
Entrades: 432
Membre des de: dv. maig 24, 2013 12:33 pm

Re: 19 mesos i nomes diu mama

EntradaAutor: turuleta » dc. març 04, 2015 9:25 pm

Hi ha una pagina.el sonido de la hierba al crecer.es duna mama q ha treballat molts aspectes.entre dells la parla..encara q no sembla el mateix perfil.pero segur q en treus profit.jo nhe tret pel meu nen.petons
Imatge
Imatge
Avatar de l’usuari
retalls
:: granota
:: granota
Entrades: 204
Membre des de: dt. set. 03, 2013 8:32 pm
Contacta:

Re: 19 mesos i nomes diu mama

EntradaAutor: retalls » dc. març 04, 2015 9:36 pm

gràcies! per l'aportació, em miraré la web...

La meva filla hi ha coses que encara no fa del que expliques del teu fill.

Es curiós perque llegint les teves paraules, veig com en poden ser de diferents. Lameva fins els 18 mesos tot quan tocava. Dents, aixecar cap, gatejar, caminar, menjar sólids, ... Però amb elte ma comprensió i parla, res. Al contrari, semblava que perdia el poc que aprenia.
Ara ja entén més coses, però com sempre dic hi ha coses molt molt bàsiques que no hi ha manera. I em desconcerta moltissim.
El cdiap, primera visita de 30 minuts. Tot és tan lent.
I ara a portes de preinscripcions. L'Eap ens ha de trucar... quan? si he de fer jala preinscripció! i pautes? res de res... només l'observen. I nosaltres esperant des de novembre saber alguna cosa més concreta.
A la llar d'infants, fan el que poden, però amb 19 nens més sé que és complicat. I jo voldria saber que fa a la lalr d'infants, un dia la trobo asseguda sola a la taula, un altre dia sola al pati donant voltes al perímetre del mateix, un altre estirant dels cabells a un nen... però realment participa, s'ho passa bé? a casa li agrada ballar i que li posis música, li agrada pintar i apilar cubs, pero poca cosa més... ah si el famós ipad, que li he d'amagar perquè sinó agafa una bona enrabiada si el veu i no li dones.
Ara li ha donat per pegar-se i per estirar cabells. Als nens de la classe els te fregits pobrets. La terapeuta diu que ja esta bé, que es una manera de relacionar-se, no correcta però almenys ho intenta. A mi em desespera, per més que li dius que no ho fagi, ella continua.
Al final, se sumen tantes coses...
MariaCarme
:: formigueta
:: formigueta
Entrades: 54
Membre des de: dl. feb. 02, 2015 7:18 pm

Re: 19 mesos i nomes diu mama

EntradaAutor: MariaCarme » dv. març 06, 2015 7:38 pm

Turuleta, gracies per la web. M'ho mirare be.

Retalls, sabeu algo ja de l'EAP? Quina gestio us han de fer? Si et proposen accedir a una plaça NEE (necessitats educatives especials) pregunta be quines implicacions te a nivell curricular. T'ho dic perque em penso (no ho se segur) que si li fan adaptacio curricular li quedara sempre a l'expedient academic. Si es el que necessita perfecte. Pero si resulta que d'aqui a un o dos anys la nena es refa completament, no se si despres pot incorporar-se a un curriculum escolar "normal" de tal manera que pugui fer batxillerat si vol. Si accedeixes a una plaça NEE el proces es un altre. No vas a sorteig com els altres crec, l'EAP t'ho gestiona.

Aquest va ser el cas del meu fill per accedir a l'escola bressol. Ell ocupa una plaça NEE a l'escola bressol i el proces per accedir-hi va ser a traves de l'EAP i no per sorteig. Ara be, tambe t'haig de dir que, a banda dels criteris d'acces, una plaça NEE no te res de diferent en relacio a una de normal. Els mestres no tenen mes suport, ni mes desdoblaments de classe, ni menor ratio d'alumnes, ni tant sols ofereixen mes entrevistes de seguiment amb els pares. Es decebedor. Com que escola bressol no es ensenyament reglat, no te impacte en el curriculum escolar. En el meu cas, tinc clar que quan en meu fill entri a l'escola a P3 intentare que no sigui una plaça NEE. Sempre s'esta a temps de demanar adaptacio curricular.

Sobre els dubtes d'eleccio d'escola, potser el CDIAP et pot orientar sobre quina escola es millor donant suport als nens que ho necessiten i aten be la diversitat. Jo aquest any he visitat moltes escoles, per situar-me. Pero l'any que ve, que es quan haig de fer la sol.licitud, el que tindre principalment en compte es quant preparda esta l'escola per ajudar al meu fill.

Tambe em sento molt identificada quan comentes que voldries saber que fa a l'escola la teva filla. En el meu cas penso que no li fan fer les mateixes activitats que als altres. El dia que fan pintura, per exemple, el meu fill no torna pas amb les mans brutes, i la bata que te esta gairebe intacta. A mi aixo em sap greu, perque haura d'experimenta com els altres, encara que tingui menys traça. I parlar amb la metra es complicat. Sempre va atabalada i jo necessito parlar-hi amb calma. Al primer trimestre vam fer entrevista i ara li he demanat la segona. Per mi es massa poc, i no obstant la mestra ja m'ha insinuat que son dues per nen a l'any, i si la fem ara tant d'hora no quedara tant repartit. I aixo que el meu fill ocupa una plaça NEE!

Retalls, en un post previ has comentat que portes la teva nena a un centre privat. El recomanaries? Es un centre de logopedia?

Merci noies!
Avatar de l’usuari
retalls
:: granota
:: granota
Entrades: 204
Membre des de: dt. set. 03, 2013 8:32 pm
Contacta:

Re: 19 mesos i nomes diu mama

EntradaAutor: retalls » dv. març 06, 2015 8:39 pm

MariaCarme ha escrit:Turuleta, gracies per la web. M'ho mirare be.

Retalls, sabeu algo ja de l'EAP? Quina gestio us han de fer? Si et proposen accedir a una plaça NEE (necessitats educatives especials) pregunta be quines implicacions te a nivell curricular. T'ho dic perque em penso (no ho se segur) que si li fan adaptacio curricular li quedara sempre a l'expedient academic. Si es el que necessita perfecte. Pero si resulta que d'aqui a un o dos anys la nena es refa completament, no se si despres pot incorporar-se a un curriculum escolar "normal" de tal manera que pugui fer batxillerat si vol. Si accedeixes a una plaça NEE el proces es un altre. No vas a sorteig com els altres crec, l'EAP t'ho gestiona.

Aquest va ser el cas del meu fill per accedir a l'escola bressol. Ell ocupa una plaça NEE a l'escola bressol i el proces per accedir-hi va ser a traves de l'EAP i no per sorteig. Ara be, tambe t'haig de dir que, a banda dels criteris d'acces, una plaça NEE no te res de diferent en relacio a una de normal. Els mestres no tenen mes suport, ni mes desdoblaments de classe, ni menor ratio d'alumnes, ni tant sols ofereixen mes entrevistes de seguiment amb els pares. Es decebedor. Com que escola bressol no es ensenyament reglat, no te impacte en el curriculum escolar. En el meu cas, tinc clar que quan en meu fill entri a l'escola a P3 intentare que no sigui una plaça NEE. Sempre s'esta a temps de demanar adaptacio curricular.

Sobre els dubtes d'eleccio d'escola, potser el CDIAP et pot orientar sobre quina escola es millor donant suport als nens que ho necessiten i aten be la diversitat. Jo aquest any he visitat moltes escoles, per situar-me. Pero l'any que ve, que es quan haig de fer la sol.licitud, el que tindre principalment en compte es quant preparda esta l'escola per ajudar al meu fill.

Tambe em sento molt identificada quan comentes que voldries saber que fa a l'escola la teva filla. En el meu cas penso que no li fan fer les mateixes activitats que als altres. El dia que fan pintura, per exemple, el meu fill no torna pas amb les mans brutes, i la bata que te esta gairebe intacta. A mi aixo em sap greu, perque haura d'experimenta com els altres, encara que tingui menys traça. I parlar amb la metra es complicat. Sempre va atabalada i jo necessito parlar-hi amb calma. Al primer trimestre vam fer entrevista i ara li he demanat la segona. Per mi es massa poc, i no obstant la mestra ja m'ha insinuat que son dues per nen a l'any, i si la fem ara tant d'hora no quedara tant repartit. I aixo que el meu fill ocupa una plaça NEE!

Retalls, en un post previ has comentat que portes la teva nena a un centre privat. El recomanaries? Es un centre de logopedia?

Merci noies!


Hola MariaCarmen,
Encara no sabem res del Eap. Tot just avui hem trucat i ens han dit que ens trucaran a partir de dilluns. Que la tenen apuntada a la llista i pendent.
Això de les implicacions que comentes curriculars em sembla molt fort. Si aquesta és la manera de no etiquetar als nens... Tela.
Gràcies per avisar-me perque si a de funcionar així no ho vull per ma filla. De cap manera.
Si que ens van comentar que hi havia la opció que et reclamés el Eap per l'escola que vulguessim, però en cap moment ens van avisar de res més.
Ja et confirmaré quan parlem amb ells. Perque així tu de cara l'any vinent també ho tinguis clar.
Al Cdiap no ens han aconsellat res. Només ens han preguntat quina escola és la que volem per ella. Però preguntarem directament a veure que ens recomanen.
Tinc clar que Claret no el vull. Vaig preguntar i em van dir que no fan reforç a p3, perque encara són petits! I tampoc tenen mestre de suport a l'aula, 26 nens per una únics mestra. Que pot tenir molta voluntat, però a un cole així ma filla ja la veig a un racó mirant-ho tot com si fos una pel•licula...
Has pogut esbrinar quina escola esta més o menys preparada? Tu quina aconsellaries?
A la meva escola bressol, només fan una entrevista a l'any. Però es cert que jo m'he reunit amb la mestra dos cops ja. I m'ha trucat la directora un parell. Quan vaig a buscar la nena no vull molestar. Tot i que sempre intento treure info del que fa. Jo em fixo amb les fotos que fan i m'ha filla mai esta amb el grup. I quan ho esta, sempre asseguda o en braços d'una mestra.
Se que fan més del que poden, i de fet, tenien durant un temps a l'aula una ajudant per facilitar la feina i estar més pendent de la meva. Així que estic contenta, molt contenta amb l'escola bressol, però evidentment m'agradaria més... imagino que com a tot pare/mare preocupat.
Tu demana si pots tenir més entrevistes de les estipulades. Crec que demanar saber tampoc és res del altre món! A l'escola també crec que els a d'anar bé saber més dels nostres fills... No se.
I la porto a un centre d''estimulació i desenvolupament. És més a nivell psicomotriu, però la base del llenguatge és la psicomotricitat. I si que es cert, que a la meva filla la ajudat. Jo n'estic contenta, perque m'ensenya estratègies i com jugar amb ella per estimular-la. Tot és a través del joc i ella hi va encantada. No té logopeda. I això és el que espero a veure si des del cdiap la deriven... Si vols t'envio el nom i el contacte per privat. Ja m'ho dius.
Perdoneu. M'ha sortit un missatge molt llarg.
Petonss
martina13
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1102
Membre des de: dl. set. 02, 2013 10:43 pm

Re: 19 mesos i nomes diu mama

EntradaAutor: martina13 » dv. març 06, 2015 9:02 pm

Hola!! Noies soc profe i les adaptacions no queden constatades enlloc.el que si que queda son els PI ( plans individualitzats) .les adaptacions son similars al PI pero mes com a nivell intern del professorat amb l'acord dels pares clar
Afegeixo: jo crec k despres si te un dictamen que corrobora k la criatura esta en els minims estandars de qualsevol nen no veig perque no ha de poder fer un curriculum normal
A mes com a pares us podeu negar a fer adaptacions o PI.
Ara si es de NEE ja nose si es mes obligatori fer un PI
Avatar de l’usuari
retalls
:: granota
:: granota
Entrades: 204
Membre des de: dt. set. 03, 2013 8:32 pm
Contacta:

Re: 19 mesos i nomes diu mama

EntradaAutor: retalls » dv. març 06, 2015 10:05 pm

martina13 ha escrit:Hola!! Noies soc profe i les adaptacions no queden constatades enlloc.el que si que queda son els PI ( plans individualitzats) .les adaptacions son similars al PI pero mes com a nivell intern del professorat amb l'acord dels pares clar
Afegeixo: jo crec k despres si te un dictamen que corrobora k la criatura esta en els minims estandars de qualsevol nen no veig perque no ha de poder fer un curriculum normal
A mes com a pares us podeu negar a fer adaptacions o PI.
Ara si es de NEE ja nose si es mes obligatori fer un PI

Ok Ari. Ho preguntarem i a veure que diuen.
Gràcies!!
MariaCarme
:: formigueta
:: formigueta
Entrades: 54
Membre des de: dl. feb. 02, 2015 7:18 pm

Re: 19 mesos i nomes diu mama

EntradaAutor: MariaCarme » ds. març 07, 2015 12:23 pm

Martina, gracies per l'aclariment!

Retalls, si l'EAP t'explica be les implicacions de les places NEE agraire que ens ho expliquis! Tant els impactes a nivell curricular, com si la plaça significa que els nen te mes suport, menys ratio... L'avantatge NEE ha de ser molt clar, sino jo demanare una plaça normal pel meu fill.

Retalls, si pots enviar-me per privat el nom del centre que li va tant be a la teva nena t'ho agraire.

Respecte les escoles, jo nomes he assistit a les jornades de portes obertes. La majoria de concertats ofereixen la possibilitat d'entrevista personal (no se si les publiques tambe). L'any vinent demanare entrevista a les que mes m'han agradat amb l'objectiu d'entendre be com poden ajudar al meu fill, si tenen programes especifics... Les jornades de portes obertes son tant generiques que normalment no es tracta en detall l'atencio a la diversitat i el suport dels nens a qui els costa mes.

Amb la recerca que he fet aquest any he arribat a la conclusio que per mes bona que sigui l'escola, el tractament especific el nen sempre l'haura de fer al CDIAP i centres privats. Hi ha escoles que son mes proactives en la deteccio. Pero si tu ja has detectat el problema no et serveix. Per tant, nomes queda triar aquelles escoles que se senten mes comodes coordinant-se amb professionals externs i respecten el ritme de cada nen (no els comparen ni els posen en evidencia) i no fomenten la competitivitat. A mes si la teva nena es timida, millor una escola petita d'una sola linia. A mi no em va desagradar la Salle Gracia. Si vols una escola diferent a totes les altres, has visitat el Patufet? Les instal.lacions son pessimes, pero es de tros l'escola mes petitona i propera que he vist. Una sola linia, 21 alumnes per classe aprox. Es concertada laica. En un edifici (que son uns baixos) hi ha p3 i p4. A l'edifici del davant hi ha p5 i 1r. En un altre edifici hi ha fins a 4t d'eso. L'entorn (tot i que vell) pot donar molta seguretat als nens mes timids, perque no hi ha gaire nens, tots els mestres i personal de suport coneixen a tots els nens pel seu nom, les seves particularitats... Una mestra va comentar que te un grup de what's app amb els pares de la classe. Els mestres van comentar que el seu objectiu es que els nens avancin al llarg del curs i els valoren per l'esforç i el que han avançat, pero no pretenen que tots els nens acabin amb el mateix nivell perque no tots parteixen del mateix nivell. A mi em va semblar molt casolana i respectuosa, en un entorn petit, amable i controlat. Postser ja l'has visitat i no et va agradar... Sobretot pel tema instal.acions, que fa tirar enrere.
MariaCarme
:: formigueta
:: formigueta
Entrades: 54
Membre des de: dl. feb. 02, 2015 7:18 pm

Re: 19 mesos i nomes diu mama

EntradaAutor: MariaCarme » ds. març 07, 2015 1:11 pm

Al post anterior no he mencionat escoles publiques perque he llegit en un post que una mare comentava que la seva filla anava a escola publica i que en aquell centre la coordinacio entre els professionals externs i la mestra es feia a traves de l'eap i aixo li havia ocasionat problemes de lentitud i dificultava que la mestra es reunis directament amb el psicoleg que porta la nena. A mi em fa panic pensar que en la coordinacio entre mestre i altres professionals hagi de passar per la burocracia d'un organisme public. Pero segur que hi ha pares que tenen bones experiencies. I segur que hi ha centres concertats poc flexibles i poc disposats.

Tot i aixi et comento les publiques que m'han agradat: Fructuos Gelabert, Univers i Pau Casals. No em va agradar gaire la Sedeta. Pero cap d'elles em va semblar que destaques en l'atencio a la diversitat.
MariaCarme
:: formigueta
:: formigueta
Entrades: 54
Membre des de: dl. feb. 02, 2015 7:18 pm

Re: 19 mesos i nomes diu mama

EntradaAutor: MariaCarme » dl. març 16, 2015 9:22 pm

Hola families,

Fa uns dies vaig escriure un post parlant de l'escola Patufet. Ahir vaig parlar amb una mare que hi porta els nens. No me'n va parlar del tot be. Sobretot comentava que estan desencantats amb el model de gestio que fan els titulars del centre. Sembla que es un equip ja gran i conservador, que a mes prenen decisions que afecten al model pedagogic. No li consta que hi hagi plans per modernitzar les instal.lacions (que no tenen ni calefaccio).

Be, crec que val la pena mencionar-ho.
martina13
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1102
Membre des de: dl. set. 02, 2013 10:43 pm

Re: 19 mesos i nomes diu mama

EntradaAutor: martina13 » dl. març 16, 2015 10:16 pm

Ja vaig comentat en el post d'escoles a gracia k jo hi vaig treballar i no em va agradar gens
Cristina21
:: puça
:: puça
Entrades: 35
Membre des de: dl. des. 03, 2012 7:38 pm

Re: 19 mesos i nomes diu mama

EntradaAutor: Cristina21 » dv. maig 29, 2015 4:45 pm

Només escric aquest post per donar-vos ànims! He viscut de prop moltes de les situacions que expliqueu, doncs el meu nebot té necessitats educatives especials i he vist al meu germà i sobretot a la meva cunyada passar-s'ho fatal i barallar-se amb tothom fins a arribar a un diagnòstic correcte (TEA) i a gestionar les intervencions pertinents. Ha estat dur, duríssim.
Molts ànims, súpermamis: teniu tota la meva admiració, el meu respecte i us envio tota la força del món.
Imatge

Imatge

Imatge
Avatar de l’usuari
retalls
:: granota
:: granota
Entrades: 204
Membre des de: dt. set. 03, 2013 8:32 pm
Contacta:

Re: 19 mesos i nomes diu mama

EntradaAutor: retalls » ds. maig 30, 2015 11:50 am

Cristina21 ha escrit:Només escric aquest post per donar-vos ànims! He viscut de prop moltes de les situacions que expliqueu, doncs el meu nebot té necessitats educatives especials i he vist al meu germà i sobretot a la meva cunyada passar-s'ho fatal i barallar-se amb tothom fins a arribar a un diagnòstic correcte (TEA) i a gestionar les intervencions pertinents. Ha estat dur, duríssim.
Molts ànims, súpermamis: teniu tota la meva admiració, el meu respecte i us envio tota la força del món.

gràcies! el que es dificil és assumir que la nostra filla és diferent. Un cop fet. Tot és no comparar i gaudir de la petita i dels seus progressos...
Hi ha dies millor i dies menys bons, però poc a poc.
gràcies

Torna a “El desenvolupament psico-motriu”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::