TR4 octubre-coques i pans de pessic
Re: TR4 octubre-masses batudes: coques i pans de pessic
Te molt bona pinta, aquest cap de setmana a veure si puc fer la meva....
Encara no se de que la faré
Encara no se de que la faré
Re: TR4 octubre-masses batudes: coques i pans de pessic
Ei! N'he fet una altra.
És una coca d'anís:
http://www.niniscooking.com/2013/10/23/pastis-danis/
Va quedar boníssima! En un dia havia volat!
Ara tinc ganes de fer el de llimona que heu posar aquí, el del glassejat. Quina pinta!
És una coca d'anís:
http://www.niniscooking.com/2013/10/23/pastis-danis/
Va quedar boníssima! En un dia havia volat!
Ara tinc ganes de fer el de llimona que heu posar aquí, el del glassejat. Quina pinta!
Re: TR4 octubre-masses batudes: coques i pans de pessic
Nenita, Merche, Momo: quina bona pinta, noies!!! Per clavar queixalades a les fotos! Nyam!
Re: TR4 octubre-masses batudes: coques i pans de pessic
Hola!!!
Tot i que no m'he apuntat al taller, perquè últimament no trepitjo gaire la cuina... Em vaig decidir a fer una coca, ja que l'altre dia va ser l'aniversari del meu company.
Com que a casa ens agraden molt les "birrites", vaig fer una coca de cervesa (que vaig veure aquí:
http://cocinandotelo.blogspot.com.es/2010/12/bizcocho-de-cerveza-al-limon.html)
Copio la recepta, tal i com la vaig fer jo:
INGREDIENTS:
* 3 ous L
* 125 ml. de cervesa (la resta, per la menda lerenda hehehe)
* 125 ml. d'oli de girasol
* 250 gr de farina
* 250 gr de sucre
* 1 sobre de llevat (royal)
PREPARACIÓ:
Tinc una batedora, d'aquestes del Lidl, que van remenant elles soletes. Vaig posar-hi els ous junt amb el sucre i vaig deixar fent, mentre anava preparant la resta d'ingredients. Ha de quedar una barreja espumosa i que vingui a doblar el tamany original. Vaig anar afegint l'oli i després la cervesa.
Afegir llavors la farina barrejada amb el llevat, a cullerades i seguir batent fins que quedi tot barrejat i no es vegi ni una taca blanca de farina.
La mescla, al motlle i al forn a 180 º (ho vaig deixar entre 30-40 minuts), no sé massa exactament.
Ah! i a part, mireu quina originalitat de motllo:
Vaig posar una mica de la massa a aquesta gerra de cervesa.
I amb el motllo tradicional (la resta de la massa):
Mmmmmmmm
Tot i que no m'he apuntat al taller, perquè últimament no trepitjo gaire la cuina... Em vaig decidir a fer una coca, ja que l'altre dia va ser l'aniversari del meu company.
Com que a casa ens agraden molt les "birrites", vaig fer una coca de cervesa (que vaig veure aquí:
http://cocinandotelo.blogspot.com.es/2010/12/bizcocho-de-cerveza-al-limon.html)
Copio la recepta, tal i com la vaig fer jo:
INGREDIENTS:
* 3 ous L
* 125 ml. de cervesa (la resta, per la menda lerenda hehehe)
* 125 ml. d'oli de girasol
* 250 gr de farina
* 250 gr de sucre
* 1 sobre de llevat (royal)
PREPARACIÓ:
Tinc una batedora, d'aquestes del Lidl, que van remenant elles soletes. Vaig posar-hi els ous junt amb el sucre i vaig deixar fent, mentre anava preparant la resta d'ingredients. Ha de quedar una barreja espumosa i que vingui a doblar el tamany original. Vaig anar afegint l'oli i després la cervesa.
Afegir llavors la farina barrejada amb el llevat, a cullerades i seguir batent fins que quedi tot barrejat i no es vegi ni una taca blanca de farina.
La mescla, al motlle i al forn a 180 º (ho vaig deixar entre 30-40 minuts), no sé massa exactament.
Ah! i a part, mireu quina originalitat de motllo:
Vaig posar una mica de la massa a aquesta gerra de cervesa.
I amb el motllo tradicional (la resta de la massa):
Mmmmmmmm
Re: TR4 octubre-masses batudes: coques i pans de pessic
mmm noies quines coques!!
hiolambda de cervesaaaaa que original! he fet pans amb cervesa però mai coques...es nota regustet?
Momo, una coseta! tot i que la recepta estigui al blog podries posar una foto de la coca aquí? així a l'índex puc enllaçar a la teva foto dins del mateix post del Taller
hiolambda de cervesaaaaa que original! he fet pans amb cervesa però mai coques...es nota regustet?
Momo, una coseta! tot i que la recepta estigui al blog podries posar una foto de la coca aquí? així a l'índex puc enllaçar a la teva foto dins del mateix post del Taller
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR4 octubre-masses batudes: coques i pans de pessic
jo segueixo en la meva línia...
COCA DE IOGURT SENSE SUCRE
no em quedava farina integral i vaig fer un mix de blat i civada:
un iogurt natural
3 ous
200 gr farina
50 gr de segó de civada
90 gr de xarop d'atzavara
60 gr d'oli d'oliva
mig sobre de llevat
aroma de llimona
una culleradeta de canyella
- muntar les clares a punt de neu i reservar
- muntar els rovells fins que gairebé doblin el seu volum i canviïn de color
- afegir el iogurt, l'oli i el xarop d'atzavara i batre bé per mantenir les bombolles
- afegir la farina tamisada i el llevat i tornar a batre
- incorporar les clares a punt de neu amb moviment suaus perquè no baixin
- coure al forn 180ºC durant 30-35 minuts
la coca de iogurt normalment no porta les clares a punt de neu però les munto per compensar la falta de textura quan no es posa sucre
COCA DE IOGURT SENSE SUCRE
no em quedava farina integral i vaig fer un mix de blat i civada:
un iogurt natural
3 ous
200 gr farina
50 gr de segó de civada
90 gr de xarop d'atzavara
60 gr d'oli d'oliva
mig sobre de llevat
aroma de llimona
una culleradeta de canyella
- muntar les clares a punt de neu i reservar
- muntar els rovells fins que gairebé doblin el seu volum i canviïn de color
- afegir el iogurt, l'oli i el xarop d'atzavara i batre bé per mantenir les bombolles
- afegir la farina tamisada i el llevat i tornar a batre
- incorporar les clares a punt de neu amb moviment suaus perquè no baixin
- coure al forn 180ºC durant 30-35 minuts
la coca de iogurt normalment no porta les clares a punt de neu però les munto per compensar la falta de textura quan no es posa sucre
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR4 octubre-masses batudes: coques i pans de pessic
ametista ha escrit:hiolambda de cervesaaaaa que original! he fet pans amb cervesa però mai coques...es nota regustet?
No, no es nota regust en absolut. Vaig estar parant compte mentre la tastava i possiblement la diferència amb la coca de iogurt es l'absència de regust a làcti. El que sí trobo és que em va quedar molt esponjosa i deu ser també pel gas de la cervesa... no sé...
Re: TR4 octubre-masses batudes: coques i pans de pessic
Encara haig de fer la recepta de galetes de pastanaga que vaig dir que faria pel setembre, ejem
Però com a mínim penjo una recepta per l'octubre... i encara és octubre!
Avisos a navegants (que és allò de "jo ja us ho havia dit!"):
1.- se m'ha mort la balança de la cuina i els ingredients estan en un mètode tant científic i exacte com cullerades soperes
2.- és un pastís poc dolç. Si no hi esteu acostumades, poseu-hi més sucre.
3.- podeu substituir la llet de soja per llet de vaca. És sense ou, sense mantega, sense làctics... Us ho dic perquè potser us serveix per algun aniversari amb nens amb al·lèrgies i coses així
Pastís de plàtan i xocolata
Ingredients
(surt un pastís petit, també es pot posar en motllos de magdalena o similar)
3 cullerades soperes plenes (amb muntanyeta) de farina d’arròs
4 cullerades soperes de farina integral
1 plàtan madur
4 cullerades soperes d’oli d’oliva
1/2 sobre de llevat tipus Royak
5 cullerades de xarop d’Atzavara (o sucre o similar)
trossets de xocolata, al gust
1/2 got (dels de “nocilla”, d’uns 240ml) de llet de soja (o altra beguda vegetal, llet…). En el meu cas la llet és dolça, si la que li poseu no ho és, potser podeu posar una mica més de sucre.
Elaboració
Barregem tots els ingredients. Jo els vaig anar posant en l’ordre de la llista, remenava una mica amb una cullera i posava el següent. El plàtan s’ha de posar aixafat amb una forquilla o el minipimer.
Posem el forn a escalfar, a 200 o 210 graus. Quan està calent hi posem el pastís (la massa dins el motllo que volguem) i baixem la temperatura a 190 graus. A partir dels 20 minuts (si l’hem posat en motllos de magdalenes, abans) el punxem amb un escuradents i si surt sense restes de massa, ja està fet.
Comentaris
He descobert que la farina d’arròs li aporta esponjositat al pastís. Si es fa només amb farina d’arròs (algun n’he fet, quan he necessitat un pastís sense gluten) es trenca molt. Per això vaig decidir barrejar les dues farines. En tenen, per exemple, al Mercadona, bastant barata.
Queda un pastís bo per esmorzar, per sucar a la llet etc. Té molt gust de plàtan i és poc dolç. Si el plàtan no us fa massa el pes, es pot substituir per poma (ratllada en cru o compota de poma) que també lo aportarà dolçor.
Però com a mínim penjo una recepta per l'octubre... i encara és octubre!
Avisos a navegants (que és allò de "jo ja us ho havia dit!"):
1.- se m'ha mort la balança de la cuina i els ingredients estan en un mètode tant científic i exacte com cullerades soperes
2.- és un pastís poc dolç. Si no hi esteu acostumades, poseu-hi més sucre.
3.- podeu substituir la llet de soja per llet de vaca. És sense ou, sense mantega, sense làctics... Us ho dic perquè potser us serveix per algun aniversari amb nens amb al·lèrgies i coses així
Pastís de plàtan i xocolata
Ingredients
(surt un pastís petit, també es pot posar en motllos de magdalena o similar)
3 cullerades soperes plenes (amb muntanyeta) de farina d’arròs
4 cullerades soperes de farina integral
1 plàtan madur
4 cullerades soperes d’oli d’oliva
1/2 sobre de llevat tipus Royak
5 cullerades de xarop d’Atzavara (o sucre o similar)
trossets de xocolata, al gust
1/2 got (dels de “nocilla”, d’uns 240ml) de llet de soja (o altra beguda vegetal, llet…). En el meu cas la llet és dolça, si la que li poseu no ho és, potser podeu posar una mica més de sucre.
Elaboració
Barregem tots els ingredients. Jo els vaig anar posant en l’ordre de la llista, remenava una mica amb una cullera i posava el següent. El plàtan s’ha de posar aixafat amb una forquilla o el minipimer.
Posem el forn a escalfar, a 200 o 210 graus. Quan està calent hi posem el pastís (la massa dins el motllo que volguem) i baixem la temperatura a 190 graus. A partir dels 20 minuts (si l’hem posat en motllos de magdalenes, abans) el punxem amb un escuradents i si surt sense restes de massa, ja està fet.
Comentaris
He descobert que la farina d’arròs li aporta esponjositat al pastís. Si es fa només amb farina d’arròs (algun n’he fet, quan he necessitat un pastís sense gluten) es trenca molt. Per això vaig decidir barrejar les dues farines. En tenen, per exemple, al Mercadona, bastant barata.
Queda un pastís bo per esmorzar, per sucar a la llet etc. Té molt gust de plàtan i és poc dolç. Si el plàtan no us fa massa el pes, es pot substituir per poma (ratllada en cru o compota de poma) que també lo aportarà dolçor.
Re: TR4 octubre-masses batudes: coques i pans de pessic
Oido cocina!
Coca d'anís
Ingredients:
1 iogurt natural
2 ous
1 mida de sucre
1,5 mides de farina
0,5 mida d’oli d’oliva
0,5 sobre de llevat (8 g)
1 cuellerada de postres d’anís en gra
2 cullerades soperes de licor d’anís
Preparació:
Preescalfem el forn a 180º.
Reservem en un bol el iogurt, netegem i assequem bé el got que farem servir de mesurador.
Batem els ous amb el sucre fins que creixi el doble de volum. Hi afegim la farina i el llevat i ho remenem bé. A continuació hi incorporem el iogurt i l’oli, i ho batem bé.
Posem la barreja en un motlle (d’uns 20cm) prèviament untat amb oli o mantega.
Ho enfornem durant 40-50 min.
Coca d'anís
Ingredients:
1 iogurt natural
2 ous
1 mida de sucre
1,5 mides de farina
0,5 mida d’oli d’oliva
0,5 sobre de llevat (8 g)
1 cuellerada de postres d’anís en gra
2 cullerades soperes de licor d’anís
Preparació:
Preescalfem el forn a 180º.
Reservem en un bol el iogurt, netegem i assequem bé el got que farem servir de mesurador.
Batem els ous amb el sucre fins que creixi el doble de volum. Hi afegim la farina i el llevat i ho remenem bé. A continuació hi incorporem el iogurt i l’oli, i ho batem bé.
Posem la barreja en un motlle (d’uns 20cm) prèviament untat amb oli o mantega.
Ho enfornem durant 40-50 min.
Re: TR4 octubre-masses batudes: coques i pans de pessic
Momo
Ponioleta provaré això de la farina d'arròs!!
Ponioleta provaré això de la farina d'arròs!!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR4 octubre-masses batudes: coques i pans de pessic
Hola noies! Aquest mes em sembla que ja no arribo a temps de fer cap coca. Em sap greu però se m'ha complicat la cosa! I el poc temps que tindré avui el dedicaré a fer panellets. A la propera proposta no fallo!!
Re: TR4 octubre-masses batudes: coques i pans de pessic
ametista ha escrit:Momo
Ponioleta provaré això de la farina d'arròs!!
Com que no fem servir ous, sempre queda tot més "espès" per aixì vaig provar amb la farina d'arròs.
nb_30, si vols pots penjar-ho fora de termini Jo encara he de fer les galetes del setembre, i quan les tingui les penjo
Re: TR4 octubre-masses batudes: coques i pans de pessic
Per fi he tingut un moment.
A veure si el mes que ve no soc de les últimes.
Aquest mes he fet la coca amb suc de taronja.
Ha sortit prou bona, la gent al·lucina amb mi... encara tindre un xef a dins!!!, però m'he donat compte que hem falten molts utensilis per poder treballar be, la veritat és que fins ara no era de fer gaires coses diferents a la cuina però quan intento fer alguna cosa em fan falta moltes coses.
Però be ens anem sortint que és el que compte.
Jo he fet la recepta tal qual així que no la torno a posar.
A veure si el mes que ve no soc de les últimes.
Aquest mes he fet la coca amb suc de taronja.
Ha sortit prou bona, la gent al·lucina amb mi... encara tindre un xef a dins!!!, però m'he donat compte que hem falten molts utensilis per poder treballar be, la veritat és que fins ara no era de fer gaires coses diferents a la cuina però quan intento fer alguna cosa em fan falta moltes coses.
Però be ens anem sortint que és el que compte.
Jo he fet la recepta tal qual així que no la torno a posar.
Re: TR4 octubre-masses batudes: coques i pans de pessic
Ponioleta ha escrit:ametista ha escrit:Momo
Ponioleta provaré això de la farina d'arròs!!
Com que no fem servir ous, sempre queda tot més "espès" per aixì vaig provar amb la farina d'arròs.
nb_30, si vols pots penjar-ho fora de termini Jo encara he de fer les galetes del setembre, i quan les tingui les penjo
Doncs ho penjaré fora de termini!
Ametista, no obres post de panellets?
Re: TR4 octubre-masses batudes: coques i pans de pessic
nb_30 ha escrit:
Ametista, no obres post de panellets?
nb_30!!!!! no donis MALES idees.... que les que anem justetes de coneixaments em sembla que el tema de panellets ens superaría una miqueta.
Re: TR4 octubre-masses batudes: coques i pans de pessic
De totes maneres m'agradaria veure les aportacions que farieu .... ja que mai m'hagues pensat que es podien fer coques sense sucre i amb aquesta varietat de farines.
M'encanten aquests tallers..sobretot per les propostes de les més experimentades
M'encanten aquests tallers..sobretot per les propostes de les més experimentades
Re: TR4 octubre-masses batudes: coques i pans de pessic
Ponioleta ha escrit:Com que no fem servir ous, sempre queda tot més "espès" per aixì vaig provar amb la farina d'arròs.
doncs per això mateix la provaré però jo per no posar sucre! sembla mentida com canvia la textura d'una massa per un sol ingredient i si amb la farina d'arròs queda més esponjós ho provaré fijoooooo
Aitona que bonaaa aquesta coca! doncs tema utensilis ja saps, hauràs de demanar un kit de xef als Reis
nb_30 panellets? els acabaríem avorrint si els féssim tot un mes seguit ...jo aquest any ja ni m'hi poso perquè entre l'al·lèrgia als fruits secs del meu fill gran i la meva dèria anti-sucre ja em diràs quin invent faig!
però sí que podríeu obrir un post a Dolços i reposteria de Panellets-2013 i anar penjant fotos, no?
ei, mireu, hi ha aquest post amb panellets del 2010, 2011 i 2012 viewtopic.php?f=93&t=18346 va, animeu-vos a posar els vostres!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR4 octubre-masses batudes: coques i pans de pessic
Quina bona pinta totes!!! Jo aquest mes també he pogut complir!
Tenia una llimona mig feta malbé, i vaig fer una semblant a la típica de iogurt però afegint-hi la llimona (treient la part blanca), també si pot posar taronja, aquesta sencera.
INGREDIENTS:
250 sucre
1 taronja o 1 llimona
3 ous
10 de mantega a temparatura ambient (o 100 gr d'oli de girasol o alberquinia)
130 gr de nata líquida o 1 iogurt
250 gr de farina de reposteria
1 sobre de llevat
1 xic de sal
Escalfem el forn a 180º
Untem el motlle amb una mica de mantega i hi espolsem farina
Posem a un vol el sucre, la taronja /llimona i els ous. Ho triturem tot fins que quedi una massa fina
Hi afegim la nata / iogurt i la mantega/oli.Ho triturem de nou
Per últim hi afegim la farina, el llevat i la sal. HO barregem tot fins que quedi tot ven lligat.
Ho tirem al motlle, i ho posem al forn uns 30 minuts.
Per sobre hi podem posar sucre, perquè faci una crosta.
I aquí les fotos.
Tenia una llimona mig feta malbé, i vaig fer una semblant a la típica de iogurt però afegint-hi la llimona (treient la part blanca), també si pot posar taronja, aquesta sencera.
INGREDIENTS:
250 sucre
1 taronja o 1 llimona
3 ous
10 de mantega a temparatura ambient (o 100 gr d'oli de girasol o alberquinia)
130 gr de nata líquida o 1 iogurt
250 gr de farina de reposteria
1 sobre de llevat
1 xic de sal
Escalfem el forn a 180º
Untem el motlle amb una mica de mantega i hi espolsem farina
Posem a un vol el sucre, la taronja /llimona i els ous. Ho triturem tot fins que quedi una massa fina
Hi afegim la nata / iogurt i la mantega/oli.Ho triturem de nou
Per últim hi afegim la farina, el llevat i la sal. HO barregem tot fins que quedi tot ven lligat.
Ho tirem al motlle, i ho posem al forn uns 30 minuts.
Per sobre hi podem posar sucre, perquè faci una crosta.
I aquí les fotos.
Re: TR4 octubre-masses batudes: coques i pans de pessic
NyiNyi que bona de llimona!
què hi vas posar doncs, només la polpa?
què hi vas posar doncs, només la polpa?
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR4 octubre-masses batudes: coques i pans de pessic
noies...avui 31! a menjar castanyes i panellets....i demà nou taller de receptes!
però podeu seguir penjant receptes de coques i pans de pessic si voleu, eh?
però podeu seguir penjant receptes de coques i pans de pessic si voleu, eh?
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 3 visitants
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |