Pa i rebosteria sense gluten
Re: Pa i rebosteria sense gluten
Anava a penjar aquí una recepta sense gluten, però he decidit obrir un fil a receptes salades de cuina sense gluten, que així ho tindrem tot més ben organitzat
Us deixo aquí el fil: viewtopic.php?f=94&t=37246
Us deixo aquí el fil: viewtopic.php?f=94&t=37246
Re: Pa i rebosteria sense gluten
que bé muc, em sembla molt bona idea!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: Pa i rebosteria sense gluten
Eps! Ara al llegir-vos he recordat que us dec la recepta del pa de pessic de la meva mare i com avui estic amb ella aprofitaré!
Estem fent la manteta dels 100 desitjos, ens hi vols ajudar???
http://www.elfildenjan.blogspot.com
Fotopacte de panxulina: martabv, Naiff, tonamar, campanilla, maneta, xuxe, aRaSal, Mof, soleilua, nacristai, Hawi, Laida, Ninetaa, solet2, Peke25, Ada82, Ania, nuit
Re: Pa i rebosteria sense gluten
M'acaba de dir la meva mare que la recepta de pa de pessic la va treure d'aquest bloc, i us asseguro q no queda gens sec!
http://cuinarcadadia.blogspot.com.es/20 ... t.html?m=1
http://cuinarcadadia.blogspot.com.es/20 ... t.html?m=1
Estem fent la manteta dels 100 desitjos, ens hi vols ajudar???
http://www.elfildenjan.blogspot.com
Fotopacte de panxulina: martabv, Naiff, tonamar, campanilla, maneta, xuxe, aRaSal, Mof, soleilua, nacristai, Hawi, Laida, Ninetaa, solet2, Peke25, Ada82, Ania, nuit
Re: Pa i rebosteria sense gluten
Ei! moltes gràcies!!! provaré de fer-lo segur! A veure si trobo quina és la composició de la farina singlu, per trobar la que més s'hi assembli aquí, que això de les barreges de farines sense gluten és tot un món...
Re: Pa i rebosteria sense gluten
Nacristai! Acabo de fer el pa de pessic de la teva mare! És molt bo i sobretot, mooolt esponjós! M'agrada molt com a base per pastissos d'aniversari etc. He canviat la llimona per vainilla (perquè no em quedaven llimones bàsicament ) i el gust de vainilla també hi queda molt bé. Gràcies per la recepta!
Re: Pa i rebosteria sense gluten
Bon dia noies,
us penjo el link de la meva recepta d'aquest mes al taller de receptes: Magdalenes sense gluten. Realment era el primer cop que les feia i van quedar molt bé
Aquí la teniu: viewtopic.php?f=107&t=38651&p=1649391#p1649391
Espero que us agradi
us penjo el link de la meva recepta d'aquest mes al taller de receptes: Magdalenes sense gluten. Realment era el primer cop que les feia i van quedar molt bé
Aquí la teniu: viewtopic.php?f=107&t=38651&p=1649391#p1649391
Espero que us agradi
Re: Pa i rebosteria sense gluten
noies m'apunto al fil que m'interesa molt!!!!!!! tinc una hernia de hiato i l'intesti irritable, i ara, com a última opció he de fer una dieta baja en sucres concrets, sense gluten, sense lactosa, etc. Tinc que fer-la 1 mes i a veure que tal la reacció del meu cos
Sóc nova en tots aquests temes i m'interesa com cuinar coses sense gluten!!!
us llegiré segur aquests dies!
Sóc nova en tots aquests temes i m'interesa com cuinar coses sense gluten!!!
us llegiré segur aquests dies!
Visita el meu Blog personal: http://lacasadelaia.blogspot.com.es/
Re: Pa i rebosteria sense gluten
Vicky, benvinguda!
A veure si amb la dieta aquesta millores... i ja ens aniràs dient com van els teus experiments amb la cuina sense gluten!!
A veure si amb la dieta aquesta millores... i ja ens aniràs dient com van els teus experiments amb la cuina sense gluten!!
Re: Pa i rebosteria sense gluten
Hola!
Jo tambe m'hi apunto! Soc celiaca diagnosticada fa.... 4 anys! Encara recordo el gust a pa normal, o a coissant! Aixo mai s'oblida... ara estic embaraçada i tinc una ganota sempre...Sembla que el cos em demani hidrats de carboni, no faig mes que pensar en entrepans, napolitanes, ensiamades...uf! Entre la celiaquia i la toxoplasmosis es desesperant. Mai he fet la dieta agust, vull dir que no m'hi faig, no m'agrada... de vegades passo gana...i que voleu que us digui, quan em surten amb " pues al mercadona bla bla bla" uffffff! Vull un entrepa de pa amb gust a pa normal! No allo que venen a preu d'or i gust fastigos. O un croissant. Que malament ho porto... fins hi tot he somiat que menjava entrepans!!
Be, al lío...
Tinc varies receptes, de pa ( surt molt bo, a casa quan el faig prefereixen aquest en comptes del de fleca) l'altre día vaig fer Coca de forner, galetes atmetllades ( tipus Trias).
Les penjo aquí?
He agafat la recepta de pa de pessic...em recorda la meva infantesa :) potser cau aquesta tarda.
Jo tambe m'hi apunto! Soc celiaca diagnosticada fa.... 4 anys! Encara recordo el gust a pa normal, o a coissant! Aixo mai s'oblida... ara estic embaraçada i tinc una ganota sempre...Sembla que el cos em demani hidrats de carboni, no faig mes que pensar en entrepans, napolitanes, ensiamades...uf! Entre la celiaquia i la toxoplasmosis es desesperant. Mai he fet la dieta agust, vull dir que no m'hi faig, no m'agrada... de vegades passo gana...i que voleu que us digui, quan em surten amb " pues al mercadona bla bla bla" uffffff! Vull un entrepa de pa amb gust a pa normal! No allo que venen a preu d'or i gust fastigos. O un croissant. Que malament ho porto... fins hi tot he somiat que menjava entrepans!!
Be, al lío...
Tinc varies receptes, de pa ( surt molt bo, a casa quan el faig prefereixen aquest en comptes del de fleca) l'altre día vaig fer Coca de forner, galetes atmetllades ( tipus Trias).
Les penjo aquí?
He agafat la recepta de pa de pessic...em recorda la meva infantesa :) potser cau aquesta tarda.
Cuqueta 06-10-06
Esperan-te...juny'14
Esperan-te...juny'14
Re: Pa i rebosteria sense gluten
Hola jumjum!
Felicitats per l'embaràs! La dieta pot ser un pal a vegades (sobretot si surts for a menjar...) però és super important, sobretot durant l'embaràs..
Penja aquí tantes receptes com tinguis Jo sempre estic buscant-ne de noves.
Per cert.. coneixes els productes del forn de pa "la ricardera"? Les pizzes que fan, per exemple, són les millors que he provat sense gluten. Ara no recordo si tenen croissants, però les magdalenes també són bones
Jo provo de fer la majoria de coses jo, però de tant en tant una pizza d'aquestes mmmm i ja no enyoro tant no poder menjar-ne de les "normals" (només no poder demanar-les comòdament per telèfon des de casa... això sí que es troba a faltar..)
Felicitats per l'embaràs! La dieta pot ser un pal a vegades (sobretot si surts for a menjar...) però és super important, sobretot durant l'embaràs..
Penja aquí tantes receptes com tinguis Jo sempre estic buscant-ne de noves.
Per cert.. coneixes els productes del forn de pa "la ricardera"? Les pizzes que fan, per exemple, són les millors que he provat sense gluten. Ara no recordo si tenen croissants, però les magdalenes també són bones
Jo provo de fer la majoria de coses jo, però de tant en tant una pizza d'aquestes mmmm i ja no enyoro tant no poder menjar-ne de les "normals" (només no poder demanar-les comòdament per telèfon des de casa... això sí que es troba a faltar..)
Re: Pa i rebosteria sense gluten
Hola noies, veig que fa temps que aquest post no esta actiu i m'interessa força. l pa de pessic és una recepta genial! M'agradaria però saber si també funciona amb melasses de cereals o xarop d'atzavara, vull evitar el sucre refinat de totes totes i m'està costant trobar recptes.
Jum jum, pots penjar les receptes de pa, coca de forner, i les galetes d'ametlla sius plau !
Vicky dius que un mes sense gluten per veure resultats? A mi em fan fer 8 mesos, segons el metge es necessari per veure.ho. Que en penseu vosaltres?
Noies, quines millores heu notat despres d'un temps sense gluten? Jo porto gairebé un mes i nomes he notat una millora en els gasos.
A veure si tornem a activar el post o digueu.me si sou en un altre! Moltes gràcies i salutacions!
Jum jum, pots penjar les receptes de pa, coca de forner, i les galetes d'ametlla sius plau !
Vicky dius que un mes sense gluten per veure resultats? A mi em fan fer 8 mesos, segons el metge es necessari per veure.ho. Que en penseu vosaltres?
Noies, quines millores heu notat despres d'un temps sense gluten? Jo porto gairebé un mes i nomes he notat una millora en els gasos.
A veure si tornem a activar el post o digueu.me si sou en un altre! Moltes gràcies i salutacions!
Re: Pa i rebosteria sense gluten
Hola Elia,
i benvinguda al fil sense gluten.
Això del temps, suposo que depèn molt de quina sigui l'afecció..
Segur que si que pots fer les receptes amb melassa o xarop d'atzavara. El que costa a vegades és saber la quantitat necessaria. Jo sovint faig postres o pastissos sense sucre i amb xarop d'atzavara, però acostumo a fer les mides a ull... També depèn molt de com de dolces t'agradin les coses, ja que jo, a gairebé totes les receptes hi poso menys sucre del que diu, perquè m'agrada més...
Apa, ens anem veient per aquí!
i benvinguda al fil sense gluten.
Això del temps, suposo que depèn molt de quina sigui l'afecció..
Segur que si que pots fer les receptes amb melassa o xarop d'atzavara. El que costa a vegades és saber la quantitat necessaria. Jo sovint faig postres o pastissos sense sucre i amb xarop d'atzavara, però acostumo a fer les mides a ull... També depèn molt de com de dolces t'agradin les coses, ja que jo, a gairebé totes les receptes hi poso menys sucre del que diu, perquè m'agrada més...
Apa, ens anem veient per aquí!
Re: Pa i rebosteria sense gluten
Muc, m'ham dit a l'altre post que domines el tema del pa??? Quin tipus de pa fas? de motlle?
Volia comprar la panificadora del lidl. Surt aquesta setmana. Me la recomaneu?
Gràcies noies.
Volia comprar la panificadora del lidl. Surt aquesta setmana. Me la recomaneu?
Gràcies noies.
Re: Pa i rebosteria sense gluten
M'interessa el tema pa! Jo tot el que he fet sense gluten, un xurro... bé, una totxana!
Re: Pa i rebosteria sense gluten
Hola noies,
Elia, jo no tinc panificadora.. no sé si t'aniria bé per a fer pa sense gluten o no..
A veure, m'agradaria poder donar-vos alguna recepta, però tinc la maleïda costum de fer-ho tot a ull quan faig pa. El que si que tinc són alguns "trucs".
El pa sense gluten acostuma a tenir dos problemes: és més sec i engruna més que el pa normal. I aquests són els dos objectius a evitar.
El meu pa sense gluten sempre és una barreja de cereals i demés, hi poso el que trobo. El que sempre em dona molt bon resultat i és, per mi, el truc més important és fer servir, a part de farina, algun cereal cuit dins la massa. Així guanyem humitat. Per mi, el que dona més bon resultat és l'arròs. Abans de fer el pa, faig una mica d'arròs integral (el mateix tipus que després moldré per al pa). El deixo tal qual caldós, sense escòrrer, que refredi. (O trec una part de l'aigua si, com de costum, en faig més per a tenir ja el dinar i per tant, trec arròs).
Amb això tenim la humitat de l'arròs i el midó que haurà deixat anar, tot ajuda
Un cop em poso a fer la massa, vaig afegint les farines (gairebé totes mòltes per mi) del que tinc: arròs, blat de sarraí, quinoa, mill.. A vegades hi afegeixo farina de teff, de blat de moro, de cigró, de mill marró...
També poso a la massa amarant o mill sense coure (quan me'n recordo el coc uns minuts amb l'arròs, però normalment me n'oblido).
Un altre truc important és posar-hi una culleradeta de postres de plantago ovata mòlt (no sé com de fàcil és trobar-ho a Catalunya. Jo aquí a Alemanya ho compro per internet (Fiber Husk Psyllium). Té la capacitat d'emmagatzemar 50 vegades el seu pes en aigua. (Potser coneixeu el plantago com a remei tant per a la diarrea com el restrenyiment - regula el trànsit intestinal).
Finalment hi afegeixo l'aigua que veig que em falta (si en tinc una part amb suc de poma (no concentrat)), sal, xarop d'atzavara, pipes de girasol, sèsam, llevat, un rajolí d'oli d'oliva, etc..
Amb aquesta massa no es pot donar forma al pa, sinó que ha d'anar en un motlle. Jo el poso dins del motlle un com aquest http://www.getreidemuehlen.de/Zubehoer- ... 91240.html * i el deixo reposar que pugi una mica (un parell d'hores). I després el poso TAPAT (no volem perdre l'humitat) al forn. Al final de la cocció el destapo si veig que li falta color.
Una altra opció per a que el pa no se'ns desfaci al treure'l del motlle és afegir un ou a la massa. Jo intento no fer-ho gaire sovint. De gust m'agrada més el pa sense ou i crec que aguanta més sense.
Enlloc de plantago ovata es pot afegir una mica de xantana a la massa, però jo prefereixo el plantago, que sé d'on vé.
Ai, ara no se m'acuden més trucs..
Ah si! Molt important!! El pa sense gluten s'ha de guardar sempre a la nevera. Aguanta més, no s'asseca i no canvia de gust. En menjar-lo l'haurem de torrar en una torradora o al forn, però realment val la pena guardar-lo a la nevera.
* Una vegada havia trobat aquests motlles en una web catalana, però ara no els trobo. No sé com es diu en català de què estan fets.. En qualsevol cas, és com una espècie d'acer on en principi no s'hi enganxa res (jo per algunes masses hi poso una mica d'oli o de mantega) i no porta cap mena de capa antiadherent tipus teflon... I el millor de tot és la tapa
EDITO: Noies, edito per dir que he trobat la web amb el motlle (a la llista d'on comprar coses per fer pa de l'ametista!) Es veu que l'acer aquest es diu acero pavonado... http://www.bonsfocs.com/shop/product.php?id_product=69
En qualsevol cas, quan el vaig comprar recordo haver de fer un pretractament pesat al forn, però ara, no els canviaria per a res del món...
Elia, jo no tinc panificadora.. no sé si t'aniria bé per a fer pa sense gluten o no..
A veure, m'agradaria poder donar-vos alguna recepta, però tinc la maleïda costum de fer-ho tot a ull quan faig pa. El que si que tinc són alguns "trucs".
El pa sense gluten acostuma a tenir dos problemes: és més sec i engruna més que el pa normal. I aquests són els dos objectius a evitar.
El meu pa sense gluten sempre és una barreja de cereals i demés, hi poso el que trobo. El que sempre em dona molt bon resultat i és, per mi, el truc més important és fer servir, a part de farina, algun cereal cuit dins la massa. Així guanyem humitat. Per mi, el que dona més bon resultat és l'arròs. Abans de fer el pa, faig una mica d'arròs integral (el mateix tipus que després moldré per al pa). El deixo tal qual caldós, sense escòrrer, que refredi. (O trec una part de l'aigua si, com de costum, en faig més per a tenir ja el dinar i per tant, trec arròs).
Amb això tenim la humitat de l'arròs i el midó que haurà deixat anar, tot ajuda
Un cop em poso a fer la massa, vaig afegint les farines (gairebé totes mòltes per mi) del que tinc: arròs, blat de sarraí, quinoa, mill.. A vegades hi afegeixo farina de teff, de blat de moro, de cigró, de mill marró...
També poso a la massa amarant o mill sense coure (quan me'n recordo el coc uns minuts amb l'arròs, però normalment me n'oblido).
Un altre truc important és posar-hi una culleradeta de postres de plantago ovata mòlt (no sé com de fàcil és trobar-ho a Catalunya. Jo aquí a Alemanya ho compro per internet (Fiber Husk Psyllium). Té la capacitat d'emmagatzemar 50 vegades el seu pes en aigua. (Potser coneixeu el plantago com a remei tant per a la diarrea com el restrenyiment - regula el trànsit intestinal).
Finalment hi afegeixo l'aigua que veig que em falta (si en tinc una part amb suc de poma (no concentrat)), sal, xarop d'atzavara, pipes de girasol, sèsam, llevat, un rajolí d'oli d'oliva, etc..
Amb aquesta massa no es pot donar forma al pa, sinó que ha d'anar en un motlle. Jo el poso dins del motlle un com aquest http://www.getreidemuehlen.de/Zubehoer- ... 91240.html * i el deixo reposar que pugi una mica (un parell d'hores). I després el poso TAPAT (no volem perdre l'humitat) al forn. Al final de la cocció el destapo si veig que li falta color.
Una altra opció per a que el pa no se'ns desfaci al treure'l del motlle és afegir un ou a la massa. Jo intento no fer-ho gaire sovint. De gust m'agrada més el pa sense ou i crec que aguanta més sense.
Enlloc de plantago ovata es pot afegir una mica de xantana a la massa, però jo prefereixo el plantago, que sé d'on vé.
Ai, ara no se m'acuden més trucs..
Ah si! Molt important!! El pa sense gluten s'ha de guardar sempre a la nevera. Aguanta més, no s'asseca i no canvia de gust. En menjar-lo l'haurem de torrar en una torradora o al forn, però realment val la pena guardar-lo a la nevera.
* Una vegada havia trobat aquests motlles en una web catalana, però ara no els trobo. No sé com es diu en català de què estan fets.. En qualsevol cas, és com una espècie d'acer on en principi no s'hi enganxa res (jo per algunes masses hi poso una mica d'oli o de mantega) i no porta cap mena de capa antiadherent tipus teflon... I el millor de tot és la tapa
EDITO: Noies, edito per dir que he trobat la web amb el motlle (a la llista d'on comprar coses per fer pa de l'ametista!) Es veu que l'acer aquest es diu acero pavonado... http://www.bonsfocs.com/shop/product.php?id_product=69
En qualsevol cas, quan el vaig comprar recordo haver de fer un pretractament pesat al forn, però ara, no els canviaria per a res del món...
Re: Pa i rebosteria sense gluten
I pel que fa a les mides, Muc, em podries orientar una mica? El petit de casa és al·lèrgic al gluten i ni ell ni jo (que li dono el pit) en mengem. Hem intentar fer pa sense gluten mil milions de vegades, també amb psylium i res, que no acaba de quedar bo. Quin llevat hi poses?
Gràcies!
Gràcies!
Re: Pa i rebosteria sense gluten
r2d2, quant de temps!
Buff noia, ni idea.. La veritat és que és un mal costum això de no apuntar-se les mides. El pròxim cop que en faci provo d'apuntar-me-les (però és que quan me les apunto mai em surt bé.. i si surt dic el que.
Llevat en faig servir un de forner sec que sé que és sense gluten.
Buff noia, ni idea.. La veritat és que és un mal costum això de no apuntar-se les mides. El pròxim cop que en faci provo d'apuntar-me-les (però és que quan me les apunto mai em surt bé.. i si surt dic el que.
Llevat en faig servir un de forner sec que sé que és sense gluten.
Re: Pa i rebosteria sense gluten
Moltes gràcies Muc per aquests consells sobre el pa. Jo m'estic tornant boja buscant una recepta que em pugui convèncer! Fa dies que vull fer pa però no acabo de trobar. A tots els pans hi noto una textura llefiscosa que no m'agrada gens. Ho fa la goma xantana? Ho haurem de provar amb el producte que tu dius. També he llegit que funciona bullir llavors de lli, fan una gelatina adient. Què en sap?
A part del pa, algu te una recepta exitosa de brioxos o coca de iogurt sense gluten i sense sucre refinat?
Moltes gràcies.
A part del pa, algu te una recepta exitosa de brioxos o coca de iogurt sense gluten i sense sucre refinat?
Moltes gràcies.
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |