inici fòrum jocs actualitat dibuixos contacte .TV    ::  
    cercador:  
 
 
 
 

 nadal
 regals

 batejos i comunions

 animació
 detalls
 fotografia i vídeo
 restaurants

 festes i aniversaris

 espais
 articles de festa
 servei de catering
 dolços i pastissos

 premamà
 salut

 nens
 alimentació
 higiene i salut
 escoles
 llibres
 música
 moda
 mobiliari
 murals infantils
 accessoris
 jocs i joguines
 cinema i televisió
 oci i temps lliure
 extraescolars
 museus

 pares i mares

 mascotes
 salut i bellesa
 receptes de cuina
 solidaritat
 associacions
 viatges

 


 
 
Fem pa de Sant Jordi? 

17/04/2018  
El pa de Sant Jordi és un pa de festes molt típic a Barcelona. Té forma de pa de pagès i la particularitat d'estar enriquit, a bandes alternades, amb formatge (que sol ser formatge de Maó) i amb sobrassada, de manera que en tallar les llesques, aquestes queden amb el dibuix de les quatre barres catalanes. Alguns dies tradicionals en que es menja i se sol trobar a totes les fleques són el dia de Sant Jordi, la Diada de Catalunya i La Mercè.

Va ser inventat pel forner barceloní Eduard Crespo i difós pel Gremi de Flequers de Barcelona a la dècada de 1980.

Si us animeu a fer-lo, aquí teniu la recepta:

Per a la massa de formatge:

- 1.000 g de farina de mitja força
- 400 g de parmesà ratllat
- 12 g de sal
- 600 g d'aigua
- 50 g de llevat
- 10 g de massa mare

Per a la massa de sobrassada:

- 1.000 g de farina de mitja força
- 15 g de sal
- 480 g d'aigua
- 50 g de llevat
- 10 g de massa mare
- 400 g de sobrassada

Per a la massa de nous:
- 1.000 g de farina de força
- 15 g de sal
- 550 g d'aigua
- 50 g de llevat
- 10 g de massa mare
- 40 g de mantega
- 300 g de nous picades

Preparació:
1- Peseu tots els ingredients.
2- Amasseu per separat les tres masses. Deixeu reposar uns 25 minuts amb un drap tapat al damunt.
3- Estireu les masses al gruix adequat i talleu 5 tires grogues i 4 tires vermelles.
4- Estireu la massa de nous ben fina i al mig poseu-hi les tires formant la senyera.
5- Emboliqueu amb la massa de nous.
6- Deixeu fermentar de nou que dobli el volum i poseu a coure a 200-220 ºC.

Font: Cuina.cat

Trobareu la recepta i el vídeo demostratiu aquí.


  llegir comentaris

cuina



 
:: activitats (239)
:: animals (3)
:: art (3)
:: casals i colnies (21)
:: cinema/TV (63)
:: circ (14)
:: contes (21)
:: creacions (7)
:: cuina (7)
:: cultura popular (5)
:: disfresses (2)
:: dites i refranys (6)
:: ecologia (1)
:: educaci (59)
:: entrevistes (2)
:: esports (9)
:: extraescolars (2)
:: festes (499)
:: fires (335)
:: fotografia (32)
:: humor (1)
:: jocs (10)
:: joguines (8)
:: lego (5)
:: llibres (56)
:: magia (6)
:: manualitats (10)
:: mascotes (5)
:: moda nens (7)
:: museus (4)
:: msica (27)
:: nadal (55)
:: notcies (37)
:: objectes (21)
:: parcs temtics (8)
:: petit english (2)
:: promocions (51)
:: robots (3)
:: salut (57)
:: solidaritat (31)
:: sortejos (66)
:: sortim (53)
:: star wars (1)
:: teatre (69)
:: viatges (16)
:: videos (127)
 
 
 




 

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET
© 2005-18 Socpetit.CAT        Grup de comunicació: Creacions.com    C/ Rovira, 43 43713 Sant Jaume dels Domenys (Tarragona)  T. 977 67 84 86  | contacte » RSS feed   
   :: política de privacitat ::